Home Recepten Pittige Aziatische roerbak met kip

Pittige Aziatische roerbak met kip

door Peter Eemsing
0 reageer 154 views
pittige Aziatische roerbak

Deze pittige Aziatische roerbak combineert de sappigheid van kip met de knapperigheid van verse groenten, de pit van een pepertje en de zachtheid van noodles, allemaal gehuld in een smaakvolle saus.

Roerbakgerechten zijn zowel handig als gezond, en zijn een uitstekende keuze voor een snelle en voedzame maaltijd. De efficiëntie van roerbakken ligt in de snelheid waarmee je een verscheidenheid aan ingrediënten – vaak groenten, mager vlees en of tofu – kunt koken op hoge temperatuur. Deze snelle kookmethode helpt de voedingsstoffen en texturen van de ingrediënten te behouden, wat resulteert in een maaltijd die rijk is aan vitaminen en mineralen. Bovendien is roerbakken veelzijdig; je kunt bijna elke combinatie van ingrediënten gebruiken die je bij de hand hebt, wat het een geweldige optie maakt voor het opmaken van restjes ene zo op tafel.

Bereidingstijd pittige Aziatische roerbak voor twee personen:

Voorbereiding: 20 minuten

Koken: 20 minuten

Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten voor twee personen:

200 gram noodles (bijvoorbeeld Udon of rijstnoodles)

300 gram kipfilet, in stukjes gesneden

150 gram sperziebonen, in stukjes

1 rode peper in dunne plakjes gesneden (verwijder de zaadlijst als je hem minder pittig wil)

1 wortel, julienne gesneden

100 gram taugé

2 eetlepels plantaardige olie

2 teentjes knoflook, fijngehakt

Voor de saus:

4 eetlepels sojasaus

2 eetlepels oestersaus

1 eetlepel hoisinsaus

1 theelepel sesamolie

1 theelepel suiker

1/2 theelepel gemalen zwarte peper

Instructies pittige Aziatische roerbak:

Saus voorbereiden: Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom en zet deze opzij.

Noodles koken: Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

Kip bakken: Verhit een eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipstukjes toe en bak tot deze volledig gaar is. Haal de kip uit de pan en zet opzij. 

Groenten roerbakken: Voeg de overgebleven eetlepel olie toe aan de pan. Voeg de knoflook toe en bak deze kort. Voeg vervolgens de sperziebonen en wortel toe. Roerbak de groenten tot ze bijna gaar zijn.

Taugé toevoegen: Voeg de taugé toe aan de pan en roerbak nog een minuut.

Kip en noodles toevoegen: Voeg de gekookte kip en noodles toe aan de pan.

Saus toevoegen: Giet de voorbereide saus over het mengsel in de pan. Roer alles goed om te combineren en te zorgen dat de saus alle ingrediënten goed bedekt.

Serveren pittige Aziatische roerbak: Verdeel het roerbakgerecht over twee borden. Optioneel kun je het gerecht garneren met gesneden lente-ui of sesamzaadjes.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...