Home Recepten Aardappelsalade

Aardappelsalade

door Peter Eemsing
0 reageer 93 views
Aardappelsalade

Een aardappelsalade is een populair bijgerecht dat bestaat uit gekookte aardappelen gemengd met diverse ingrediënten zoals mayonaise, mosterd, uien, selderij, augurken en kruiden. Het is een veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kan bereiden en serveren, vaak koud of op kamertemperatuur.

Aardappelsalade wordt vaak geserveerd bij barbecues, picknicks, potlucks omdat hij koud geserveerd word en je deze dus makkelijk van te voren kan maken en meenemen. 

Aardappelsalade vindt zijn oorsprong in Duitsland en andere Europese landen, waar het traditioneel werd bereid met azijn, olie, uien en kruiden. Duitse immigranten brachten het gerecht naar de Verenigde Staten, waar het zich ontwikkelde tot de populaire versie met mayonaise die we vandaag de dag kennen. 

Recept voor een Aardappelsalade voor Twee Personen

Ingrediënten Aardappelsalade


400 gram vastkokende aardappelen
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 theelepel Dijonmosterd
1 klein rood uitje, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
2 kleine augurken, fijngehakt
1 hardgekookt ei, in blokjes gesneden
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering

Bereidingswijze

Aardappelen koken (20-25 minuten):
Was de aardappelen grondig en snijd ze in hapklare stukjes.
Breng een pan met gezouten water aan de kook en voeg de aardappelstukjes toe.
Kook de aardappelen tot ze gaar maar nog stevig zijn, ongeveer 10-15 minuten.
Giet de aardappelen af en laat ze volledig afkoelen.

Ingrediënten voorbereiden (5-10 minuten):
Terwijl de aardappelen afkoelen, snijd je de rode ui, bleekselderij, augurken en het hardgekookte ei in kleine stukjes.

Dressing maken (2 minuten):
Meng in een grote kom de mayonaise, Griekse yoghurt, Dijonmosterd, zout en peper tot een gladde dressing.

Salade samenstellen (5 minuten):
Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de kom met de dressing.
Voeg de fijngesneden rode ui, bleekselderij, augurken en het hardgekookte ei toe.
Meng alles voorzichtig door elkaar zodat de aardappelen niet te veel breken.

Serveren:
Serveer de aardappelsalade in een mooie schaal of kom.
Garneer met fijngehakte verse peterselie voor extra kleur en smaak.

Totale bereidingstijd
Voorbereiding: 10-15 minuten
Kooktijd: 20-25 minuten
Totale tijd: 30-40 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...