Home Recepten Zomerse nachoschotel

Zomerse nachoschotel

door Peter Eemsing
0 reageer 29 views
Zomerse nachoschotel

Zomerse nachoschotel. Wat is er nou leuker dan deze heerlijke zomerse nachoschotel in een mandje te serveren tijdens een gezellige borrel of BBQ?

Deze snelle schotel combineert gekruid rundergehakt met knapperige tortilla chips, romige guacamole, pittige salsa en frisse zure room. Afgewerkt met verse koriander en een vleugje limoen, zorgt dit gerecht voor een ware smaakexplosie.

Ook perfect voor een zomerse lunch, een picknick, of een relaxte maaltijd buiten. Lekker met een Mojito ernaast.

Ingrediënten Zomerse nachoschotel voor twee personen:


250 g rundergehakt
1 zak tortilla chips
1 tomaat, in blokjes gesneden
1/2 rode ui, fijn gesneden
1/2 blik zwarte olijven, in schijfjes
1 jalapeño peper, in plakjes (optioneel)
1/2 kopje geraspte cheddar kaas
1/4 kopje zure room
1/4 kopje guacamole
1/4 kopje salsa
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel taco kruidenmix
Verse koriander, voor garnering
Sap van 1/2 limoen (optioneel)

Bereidingstijd:
Ongeveer 30 minuten

Bereidingswijze:
Voorbereiding (5 minuten):
Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
Snijd de tomaat, rode ui, jalapeño en olijven alvast.

Rundergehakt bereiden (10 minuten):
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg het rundergehakt toe en bak het rul tot het gaar is.
Strooi de taco kruidenmix erover en meng goed door het gehakt. Laat een paar minuten sudderen.

Nachos samenstellen (5 minuten):
Leg de tortilla chips op een ovenschaal of bakplaat.
Verdeel het gekruide gehakt over de chips.
Strooi de geraspte cheddar kaas eroverheen.

Bakken (5-7 minuten):
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 5-7 minuten, tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.

Serveren (5 minuten):
Haal de nachos uit de oven en verdeel de tomaat, rode ui, jalapeño en olijven eroverheen en serveer ze op de ovenschaal of in een mandje
Voeg klodders zure room, guacamole en salsa toe.
Garneer met verse koriander en eventueel een beetje limoensap voor extra frisheid.

Tip:
Serveer de zomerse nachoschotel meteen zodat de chips lekker knapperig blijven.
Voeg extra toppings toe zoals maïs, zwarte bonen, of groene pepers voor wat extra variatie.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...