Home Recepten Winterse Romanesco Curry

Winterse Romanesco Curry

door Peter Eemsing
0 reageer 44 views
Winterse romanesco curry

Breng kleur op tafel met deze heerlijke winterse romanesco curry, perfect voor koude dagen. De levendige groene romanesco gecombineerd met zachte kikkererwten, paprika en een rijke mix van kruiden zorgt voor een smaakvol gerecht. De bouillon geeft een diepe, volle smaak, terwijl de knapperige walnoten en verse kruiden het geheel afmaken.

Ingrediënten Winterse Romanesco Curry (voor twee personen)

  • 1 kleine romanesco, in roosjes gesneden
  • 200 g kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 groene chilipeper, in plakjes (optioneel)
  • 1 rode chilipeper, in plakjes (optioneel)
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 3 eetlepels tomatenpuree of 200 g gepelde tomaten, fijngesneden
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel chilipoeder (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum of koriander, ter garnering
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Handvol walnoten (optioneel, voor extra crunch)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak de ui tot deze glazig is, voeg dan de knoflook en gember toe. Roerbak 1-2 minuten tot het geurt.

2. Kruiden en basis:
Doe het kerriepoeder, kurkuma, komijn en eventueel chilipoeder in de pan. Roer goed en bak kort aan. Voeg de tomatenpuree of fijngesneden tomaten toe en meng alles goed.

3. Groenten toevoegen:
Voeg de romanesco-roosjes, paprika en kikkererwten toe. Roer door zodat alle groenten bedekt zijn met de saus.

4. Bouillon toevoegen:
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 10-15 minuten op laag vuur pruttelen, totdat de romanesco gaar is maar nog een lichte bite heeft. Roer af en toe en voeg indien nodig wat extra bouillon toe.

5. Afwerking:
Voeg de groene en rode chilipepers toe voor extra pit, indien gewenst. Garneer met verse basilicum of koriander en strooi de walnoten erover voor een knapperige textuur.

Serveeradvies Winterse Romanesco Curry

Serveer de curry warm, met basmatirijst of naanbrood. Geniet van de rijke smaken en de warme gloed van dit winterse gerecht.

Bereidingstijd:
Ongeveer 30 minuten.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...