Home Recepten Vislasagne

Vislasagne

door Christa Dreef
0 reageer 2,1K views
vislasagne

Deze vislasagne is werkelijk verrukkelijk, rijk gevuld en met delicate smaken. Een groentemengsel van venkel, bleekselderij, wortelpeterselie en tomaatjes is de basis waarop de mooie laagjes van zalm, kabeljauw en garnaaltjes worden gelegd, bestrooit met telkens wat kleine stukjes anchovis, dille en bechamelsaus

Ingrediënten vislasagne:

250 g kabeljauw
250 g zalm
150 g garnalen
9 stuks anjovis
verse lasagnebladen (1 pak)
2 sjalotjes
2 knoflooktenen
2/3 venkel
2 stuks wortelpeterselie
3 stengels bleekselderij
10 gram verse dille
15 kersentomaatjes
scheutje olijfolie
100 gram Parrano rasp
peper

voor de bechamelsaus:
400 ml melk
10 gram verse dille fijngesneden
1/3 venkel
1 knoflookteen
1 sjalot
1 potje visfond
1 eetlepel Pernod
40 gram roomboter
40 gram bloem
zout
peper

Bereidingswijze vislasagne:

Begin met het maken van de bechamelsaus. Snijd de sjalot, 1/3 venkel, dille en knoflook fijn. Breng de melk met de fijngesneden kruiden en groente (sjalot, dille, venkel, knoflook) aan de kook en laat vervolgens een half uurtje trekken. Smelt vervolgens de roomboter in een pan. Voeg hier in één keer de bloem aan toe en roer goed door totdat je een soort deeg hebt, genaamd roux. Bak de roux een paar minuutjes zodat de bloem gaar wordt.
Zeef de kruiden en groente uit de melk, voeg de visfond en Pernod toe aan de melk en roer vervolgens beetje bij beetje door de roux. Voeg pas een volgende scheut toe wanneer de vorige volledig is opgenomen. Breng de saus aan de kook en laat in ongeveer vijf minuten al roerend dik en glad worden. Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe.

Snijd de rest van de (2/3) venkel, sjalotjes, knoflooktenen, wortelpeterselie en bleekselderij in fijne stukjes en bak met een scheutje olijfolie aan in een pan totdat de sjalotjes mooi beginnen te glanzen. Snijd de kersentomaatjes in partjes en voeg toe aan het groentemengsel. Bak zo’n 5 minuten mee en haal e.e.a. dan van het vuur en zet weg.

Pak een ovenschaal (van ongeveer 20-25 cm breed) en verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de resterende dille fijn en doe hetzelfde met de anjovis.
Smeer de bodem van de schaal in met iets olijfolie en bedek de bodem met lasagnebladen. Schep daarop 1/3 deel van het groentemengsel, leg daarop de zalm, strooi daarover wat peper, 1/3 deel van de dille en 1/3 deel van de anjovis en bedek met een laagje (1/4 deel) bechamelsaus. Bedek deze laag met lasagne bladen en herhaal het ritueel, maar vervang de zalm voor de kabeljauw. In de laatste laag gebruik je de garnalen. Dek de laatste laag af met lasagnebladen en bestrijk die met de laatste bechamelsaus en bestrooi met de Parrano rasp.

Zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 40-45 minuten.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...