Makkelijker maak je deze hartige taart niet. Voor ons is dit een ‘we gaan de restjes opmaken‘ gerecht. Meestal heb je altijd wel wat restjes groentes/vlees/vis over en heb je eieren en bladerdeeg in huis. Gecombineerd met wat spek, ham en diverse fijngesneden groentes is dit heerlijk om op tafel te zetten en dan met een restje sla en een lekkere olijfolie. Smullen maar!
4-6 Personen | Voorbereiding 15 minuten | Baktijd 40 minuten 175 graden
Ingrediënten Hartige taart
Een grote plak bladerdeeg of een paar kleine plakjes
Diverse groentes, denk aan prei, paprika, ui, wortel, champignons etc etc
Wat spek en of hamblokjes maar ook lekker is salami, kip of een pittig worstje in dunne plakjes maar denk ook eens aan tonijn, ansjovis of zalm
bakje creme fraiche 250 ml
6 eieren
Wat gedroogde kruiden als bijvoorbeeld gedroogde basilicum, paprikapoeder, knoflook, tijm etc…
Peper en zout naar smaak
Ovenplaat
Bakpapier
Bereiding
Verwarm je oven voor op 175 graden
Leg een vel bakpapier op je ovenplaat of in je vorm en bedek de onderkant met je bladerdeeg met een opstaand randje van ongeveer 1,5-2 cm.
Was je groentes en snijd ze zeer fijn, het liefst julienne! En drapeer met je eventuele vlees- of visvulling op het bladerdeeg
Meng je creme fraiche met je eieren en kruiden in een aparte schaal en klop even goed los en breng op smaak met wat kruiden en eventueel peper en zout.
Giet je ei- kruidenmengsel voorzichtig over je groentes en vlees en zet in de oven.
Schaaf een restje oude kaas over je vulling en zet de schaal in je oven.
Elke oven is anders dus let op de kleur en prik met een sateprikker in de vulling of hij goed gaar is! Mijn oven heeft 45 minuten nodig op 175 graden.
Ik leg dan vaak wat sla op onze plank met wat lekkere olie, bv een mooie Valderrama grand cru of Basilicum olie!
Eet smakelijk van deze makkelijke hartige taart waarmee je eindeloos kunt variëren.