Home Recepten Tosti met brie

Tosti met brie

door Peter Eemsing
0 reageer 67 views
Tosti met brie

Tosti met brie is smeuïg en lekker met ui en walnoten. Brie is een zachte kaas die oorspronkelijk uit de voormalige regio Brie in Frankrijk komt. De kaas wordt gemaakt van koemelk en heeft een kenmerkende zachte, romige textuur en een milde, enigszins nootachtige smaak. Brie wordt vaak geserveerd op kamertemperatuur of licht verwarmd, waardoor de binnenkant smeltend zacht wordt.

Brie is bekend om zijn kenmerkende witte korst, die eetbaar is en wordt gevormd door een soort schimmel, Penicillium candidum, die de kaas tijdens het rijpingsproces fermenteert. Deze korst draagt bij aan de complexe smaken van de kaas.

Brie is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder Brie de Meaux en Brie de Melun, die beide een beschermde herkomstbenaming (AOC) hebben in Frankrijk, wat betekent dat alleen kaas die in die specifieke regio’s wordt geproduceerd, die naam mag dragen.

Brie is een veelzijdige kaas en kan worden gebruikt in een verscheidenheid van gerechten, waaronder tosti’s, quiches, en desserts. Het wordt ook vaak geserveerd met vers fruit of noten als onderdeel van een kaasplank.

Wat heb je nodig?

2 bruine of witte broodplakjes

6 plakjes brie van dezelfde dikte
5 halve walnoten
1 kleine rode ui
+1 el (verse, gehakte) rozemarijn
olijfolie e.v.
honing

Hoe maak je dit lekkers?
Warm de grillplaat voor op 180 gr. Voor 4 min. Snij de rode ui in ringen en haal die even los, doe in een kommetje met een scheut olijfolie en rozemarijn en schep om. Zodra de PRE-piep klinkt leg de de ui-ringen verspreid op de plaat om te karameliseren. Doe de klep dicht en wacht 3 a 4 min. Ondertussen maak je het broodje klaar; beleg 1 kant met brie, daarop de rozemarijn, walnoten en honing. Pak met een grijper de ui van de grill en top het broodje af. Leg het andere broodje bovenop, leg hem tussen de grill en druk op start. Na 4 min. is je tosti klaar!

Variatietip: ook lekker om tosti’s te maken met Turks brood of op een grote croissant!

Tip voor je apparatuur:

Wartmann keramische contactgrill

Met deze gloednieuwe Wartmann keramische contactgrill maak je in een handomdraai krokante tosti’s, panini’s, lekkere gegrilde groenten en wat denk je van heerlijke biefstukjes of homemade hamburgers. Er zit zelfs een kerntemperatuur meter bij die er voor zorgt dat je vlees perfect rare, medium rare of well done is. Deze nieuwe Wartmann grill is Pfas vrij en word geleverd met een extra wafelplaten. Dit recept voor de Tosti met brie is ook gemaakt op deze vlakgrill!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...