Home Recepten Zalm lasagne met spinazie en kappertjes

Zalm lasagne met spinazie en kappertjes

door Peter Eemsing
0 reageer 55 views
zalm lasagne

Zalm lasagne met spinazie en kappertjes. Dit is een variatie op de lasagne bolognese, waarin je zalm gebruikt in plaats van gehakt. Het gebruik van vis in pasta en gebakken pasta-schotels is typisch voor de Italiaanse keuken, vooral in regio’s die dicht bij de zee liggen.

Deze lasagne is heerlijk voor iedereen die de voorkeur geeft aan vis boven vlees.

Ingrediënten zalm lasagne voor 4 personen

Kcal +/- 750-800 per persoon

9 verse lasagnebladen

500g verse zalmfilet, in dunne plakjes

400g verse spinazie

2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt

50g ongezouten boter

50g bloem

600ml volle melk

150g geraspte kaas (zoals Gruyère of mozzarella)

1 middelgrote ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

Zout en zwarte peper naar smaak

Snufje nootmuskaat (optioneel)

Olijfolie voor bakken

Bereidingstijden:

Voorbereiding: 20 minuten

Kooktijd: 30-35 minuten

Totaal: 50-55 minuten

Instructies:

Verwarm uw oven voor op 190 graden Celsius.

Verhit een pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.

Voeg de verse spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper, en voeg de kappertjes toe. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken om overtollig water te verwijderen.

Kruid de zalmplakjes met zout en peper.

Maak de bechamelsaus: Smelt de boter in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux, laat dit 2 minuten koken. Giet geleidelijk de melk erbij, constant roerend tot de saus dik en glad is. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe voor extra smaak.

Vet een ovenschaal licht in met olie of boter.

Leg een laag verse lasagnebladen op de bodem van de schaal.

Schep de helft van de spinazie-kappertjesmengsel op de bladen, gevolgd door de helft van de zalm.

Giet een deel van de bechamelsaus over de zalm en spinazie.

Herhaal de lagen met nog een laag lasagnebladen, spinazie-kappertjesmengsel, zalm en bechamelsaus.

Dek af met een laatste laag verse lasagnebladen en giet de resterende bechamelsaus eroverheen.

Bestrooi met de geraspte kaas.

Plaats de lasagne in de oven en bak 30-35 minuten, tot de kaas goudbruin is en de saus borrelt.

Haal de zalm lasagne uit de oven en laat het 5 minuten staan voordat u het serveert.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...