Als je zin hebt in een maaltijd vol diepe smaken en Italiaanse charme, dan zit je goed met Tagliolini met wild ragù! Deze pasta, bedekt met een rijke vleessaus, is perfect voor de koudere maanden. In Italië staat ragù bekend als een langzaam gegaarde saus, en door het gebruik van hert en wildzwijn krijg je een volle smaak die de tagliolini helemaal tot zijn recht laat komen. Voeg er een goed glas rode wijn, zoals een Chianti of Barolo, aan toe en je hebt een diner om van te genieten.
Recept voor Tagliolini met Wild Ragù voor 2 Personen
Ingrediënten:
- 150 gram tagliolini (of tagliatelle)
- 100 gram hertenstoofvlees
- 100 gram wildzwijnstoofvlees
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 100 ml rode wijn
- 200 ml passata (gezeefde tomaten)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 1 takje verse tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 1 uur en 10 minuten
Totale tijd: 1 uur en 20 minuten
Bereiding
1. Wild Ragù Maken:
- Stoof het vlees: Snijd het herten- en wildzwijnvlees in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even apart.
- Fruit de groenten: Doe de rest van de olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook. Bak het zo’n 5-7 minuten tot het lekker zacht is.
- Wijn en tomaten toevoegen: Blus af met de rode wijn en laat dit 2 minuten inkoken. Voeg daarna de passata, tomatenpuree, het laurierblad en de tijm toe. Roer goed door.
- Laat het sudderen: Voeg het wildvlees terug in de pan en laat alles op laag vuur zo’n uur pruttelen tot het vlees zacht is en de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
2. Kook de Pasta:
- Zet een grote pan water op met een snuf zout en kook de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een beetje kookvocht bij het afgieten.
3. Pasta en Ragù Mengen:
- Verwijder het laurierblad en meng de tagliolini door de saus. Voeg een scheutje kookvocht toe als de saus wat dunner mag zijn.
Serveren:
Schep de tagliolini met wild ragù op de borden en strooi er wat Parmezaanse kaas overheen als je dat lekker vindt. Een takje tijm erbij en je bent klaar. Pak een goed glas wijn en geniet!
Tip:
Als je van wat pit houdt, gooi er dan een snufje chilivlokken bij tijdens het sudderen.