Home Recepten Stoofpotje van wild zwijn

Stoofpotje van wild zwijn

Dit recept kan je ook heel goed in een slow cooker maken.

door Peter Eemsing
0 reageer 104 views
stoofpotje van wild zwijn

Een stoofpotje van wild zwijn is een heerlijk en robuust gerecht, ideaal voor de koudere maanden. De combinatie van kaneel, kruidnagel, tijm, selderij en knoflook geeft het gerecht een warme smaak. Lekker met stoofpeertjes en een puree.

Benodigdheden Stoofpotje van wild zwijn voor twee personen:


Voor het Stoofpotje van wild zwijn:
400-500g wild zwijn vlees, in blokjes gesneden
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in stukjes gesneden
2 stengels selderij, in stukjes gesneden
1 laurierblad
2-3 kruidnagels
1 kaneelstokje
Enkele takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
400 ml wild- of runderbouillon
200 ml rode wijn (optioneel)
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak

Bereiding:


Vlees Bakken: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes wild zwijn toe en bak ze aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.

Groenten en Kruiden: In dezelfde pan, voeg de fijngesneden ui, knoflook, wortels en selderij toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg dan de kruidnagels, kaneelstokje en tijm toe. Roer even om de kruiden te laten intrekken in de groenten.

Stoven: Voeg het aangebraden vlees weer toe aan de pan. Schenk de bouillon en optioneel de rode wijn erbij. Zorg dat het vlees net onderstaat. Voeg het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur laag, dek de pan af en laat het gerecht ongeveer 2 tot 3 uur stoven.

Controleren: Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit; voeg eventueel wat extra bouillon of water toe. Het stoofpotje is klaar als het vlees zacht en mals is.

Afmaken en proeven: Verwijder de kaneelstok, laurierblad en kruidnagels. Proef en voeg indien nodig zout en peper toe.

Bereidingstijden:
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 2 tot 3 uur
Totaal: Ongeveer 2,5 tot 3,5 uur

Serveren:
Serveer het wild zwijn stoofpotje warm, lekker met stoofpeertjes en wat aardappelpuree, of vers brood om de saus in de saus te deppen. 

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...