Home Recepten Szechuan Beef

Szechuan Beef

door Peter Eemsing
0 reageer 69 views
Szechuan Beef

Szechuan Beef is een pittig en smaakvol gerecht uit de Szechuan (of Sichuan) keuken, die afkomstig is uit de Sichuan provincie in het zuidwesten van China. Deze keuken staat bekend om zijn intensieve gebruik van knoflook, chilipepers en de unieke Sichuan peperkorrels die een kenmerkend tintelend, bijna verdovend effect geven.

Szechuan Beef combineert dun gesneden biefstukreepjes met een pittige en aromatische saus, vaak verrijkt met groenten zoals paprika’s en uien. Dit Szechuan Beef recept is perfect voor liefhebbers van pittig eten en kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren door meer of minder chilipepers en Sichuan peperkorrels toe te voegen. 

Recept voor Szechuan Beef  voor 2 personen

+/- 673 Kcal per persoon

RoerbakIngrediënten:
350 gram biefstuk in reepjes gesneden
2 eetlepels plantaardige olie
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 groene paprika, in reepjes gesneden
2 lente-uitjes, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stukje gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt
1-2 gedroogde rode chilipepers, naar smaak, in stukjes (optioneel voor extra pit)
1 theelepel Sichuan peperkorrels, licht geplet (aanpassen naar smaak)

Voor de marinade:
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel Chinese rijstwijn (Shaoxing wijn) of droge sherry
1 theelepel maïzena

Voor de saus:
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel hoisinsaus
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel suiker
2 theelepels maïzena opgelost in 2 eetlepels water

Bereiding:
Marineren: Meng de biefstukreepjes met de ingrediënten voor de marinade en laat dit minstens 15 minuten marineren.

Saus voorbereiden: Combineer alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom en zet opzij.

Wok verhitten: Verhit de plantaardige olie in een wok of grote pan op hoog vuur.

Biefstuk bakken: Voeg de gemarineerde biefstukreepjes toe aan de wok en roerbak snel tot ze bijna gaar zijn. Haal het vlees uit de wok en zet opzij.

Groenten toevoegen: In dezelfde wok, voeg wat extra olie toe indien nodig en roerbak de knoflook, gember, chilipepers en Sichuan peperkorrels tot ze geurig zijn.

Paprika toevoegen: Voeg de paprikareepjes toe aan de wok en roerbak tot ze net gaar zijn maar nog steeds knapperig.

Vlees en saus toevoegen: Doe het vlees terug in de wok en giet de saus erover. Roerbak snel op hoog vuur tot de saus dikker wordt en alles goed gemengd en glanzend is.

Serveren: Voeg de lente-uitjes toe en roerbak nog een paar seconden. Serveer de Szechuan Beef direct, eventueel met witte rijst of noedels.

Bereidingstijd Szechuan Beef:
Voorbereiding: 20 minuten (inclusief marineren)
Koken: 10 minuten
Totaal: 30 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...