Spring Rolls maak je van dunne velletjes rijstpapier die je 5 seconden weekt in warm water. Je kunt ze vullen met allerlei rauwe groente, fruit, vis of met gerookte kip zoals in dit recept. Maak er een pittige dipsaus bij en je hebt een heerlijk licht intens smakend voorgerecht of lunchgerecht.
Ingrediënten spring rolls:
- 8 velletjes rijstpapier (let op er zijn 2 soorten, 1 om te frituren en 1 die je in water moet weken)
- 1 winterwortel
- 3 bosuitjes
- 1/3 rettich
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gram Chinese kool
- halve komkommer
- 100 gram tauge
- 1 gerookte kipfilet
Bereidingswijze spring rolls:
Snijd de rettich, wortel, bosuitjes, komkommer, Chinese kool en gerookte kipfilet in dunne reepjes en zet weg in aparte bakjes.
Maak 8 stapeltjes met een gelijke hoeveelheid van alle ingrediënten. Week een velletje rijstpapier 5 seconden in warm water en rol vervolgens je stapeltje ingrediënten in het velletje. je rolt en je vouwt de zijkanten steeds naar binnen. als je roltjes klaar is snijd je de zijkanten eraf en vervolgens snijd je ze doormidden.
Ingrediënten spring roll dipsaus:
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels vissaus
- 8 kleine rode pepertjes
- 2 flinke knoflooktenen
- 5 gram verse muntblaadjes
- 10 gram verse koriander
- 10 gram verse Thaise basilicum
- 2 eetlepels palmsuiker
- 2 cm verse gember
- sap van 1 limoen
Bereidingswijze dipsaus spring Rolls:
Hak de knoflook, pepers, gember, munt, koriander, Thaise basilicum fijn en doe in een vijzel en maal heel fijn. Voeg vervolgens de sojasaus, vissaus, limoensap en palmsuiker toe en roer goed door. Serveer in een klein bakje samen met de spring rolls.