Mis je inspiratie en weet je niet wat je moet koken, deze spaghetti is super simpel om te maken en staat bovendien snel op tafel. Met dit recept heb je voldoende eten voor 4-6 personen.
Ingrediënten:
Voor de balletjes:
500 gram half om half gehakt
1/2 tl zout
1/1 tl zwarte peper
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
2 el panko
1 ei
(1/4 tl sambal als je het iets pittiger wil)
Voor de pasta:
1 pak spaghetti
600 gram Italiaanse voorgesneden groente
200- 250 gram spekreepjes
2 blikken tomatenblokjes
1 el basilicum
1/2 tl zeezout
1/2 tl zwarte peper
2 tenen knoflook
1 sjalotje
1/2 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
Doe het gehakt met alle ingrediënten voor de balletjes in een schaal en kneed goed door. Rol er vervolgens balletjes van die ongeveer 1.5-1.5 cm zijn. Zet vervolgens apart.
Snijd de knoflook en het sjalotje in kleine stukjes en doe in een warme braadpan met een 1/2 eetlepel olijfolie en bak kort aan. Voeg vervolgens de spekreepjes en de gehaktballetjes toe en braad de gehaktballetjes tot ze iets bruin opkleuren. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, basilicum, zout en peper toe en breng de saus aan de kook. Als de saus kookt voeg je de groente toe, doe je een deksel op de pan en laat je alles een kleine 15 minuten op een laag vuur lekker pruttelen.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, terwijl je saus staat te pruttelen. Giet de pasta af en serveer met de saus.
Eet smakelijk!