Home Recepten Spaghetti met flespompoen

Spaghetti met flespompoen

door Peter Eemsing
0 reageer 14 views
spaghetti met flespompoen

Deze spaghetti met flespompoen, rode ui en peterselie is een heerlijk gerecht na een dag hard werken. De zoete, gekarameliseerde pompoenblokjes combineren prachtig met de zachte rode ui en de nootachtige crunch van geroosterde pijnboompitten. De frisse peterselie geeft het gerecht een lichte, kruidige toets die het helemaal afmaakt. Het is een eenvoudig, maar heerlijk gerecht dat perfect is voor een knusse avondmaaltijd.

Ingrediënten spaghetti met flespompoen (voor 2 personen)

200 gram spaghetti
300 gram flespompoen, in kleine blokjes gesneden
1 grote rode ui, in dunne halve ringen gesneden
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 takjes verse peterselie, fijngehakt
1 theelepel verse tijm of gedroogde tijm
Zout en peper naar smaak
Optioneel: vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

1. Pompoen bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de blokjes flespompoen toe en bak ze 8-10 minuten tot ze zacht zijn en licht beginnen te karamelliseren. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Zet apart.

2. Ui en pijnboompitten bakken
In dezelfde pan: verhit de resterende olijfolie en voeg de rode uienringen toe. Bak ze 5-6 minuten tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.
Voeg de pijnboompitten toe aan de pan en bak nog 1-2 minuten tot ze goudbruin en licht geroosterd zijn. Haal van het vuur.

3. Spaghetti koken
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten).
Giet de spaghetti af, maar bewaar een klein kopje van het kookwater.

4. Alles samenvoegen
Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de rode ui en pijnboompitten.
Roer de gebakken flespompoen erdoor en voeg indien nodig een scheutje kookwater toe om alles te mengen.
Breng op smaak met extra zout en peper naar smaak.

5. Serveren
Verdeel de spaghetti over twee diepe borden.
Garneer met fijngehakte peterselie en eventueel vers geraspte Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd
Ongeveer 30 minuten.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...