Home Recepten Shaking Beef

Shaking Beef

door Peter Eemsing
0 reageer 44 views
Shaking Beef van bavette

Shaking Beef. Ontdek de smaken van Vietnam met dit eenvoudige en smakelijke Bò Lúc Lắc recept, oftewel ‘Shaking Beef’. Het gerecht krijgt zijn naam van de snelle beweging in de pan die het vlees een heerlijke textuur geeft. Samen met gebakken rijst is dit een perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond of een relaxt weekenddiner. De combinatie van zoet, zout en umami in de marinade en de knapperige groenten zorgen ervoor dat elke hap een feestje is. Volg dit makkelijke recept en zet in no time iets heerlijks op tafel!

Ingrediënten voor Shaking Beef voor twee personen:


400 gram bavette, in blokjes van 2 cm gesneden
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel suiker
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
2 eetlepels plantaardige olie (voor het wokken)
1 grote ui, in partjes gesneden
1 groene paprika, in stukken gesneden
1 rode paprika, in stukken gesneden

Ingrediënten voor Gebakken Rijst:
1 kopje rijst (gekookt en afgekoeld, bij voorkeur een dag oud)
2 eieren
2 eetlepels plantaardige olie
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, klein gesneden
3 lente-uien, gesneden
2 eetlepels sojasaus
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Marineer het vlees:
Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, vissaus, suiker, gehakte knoflook en zwarte peper.
Voeg de bavetteblokjes toe en meng goed zodat alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Laat dit minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

Maak de gebakken rijst:
Verhit een eetlepel olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur.
Klop de eieren en giet ze in de pan. Roerbak tot de eieren gaar zijn en haal ze uit de pan.
Voeg nog een eetlepel olie toe. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de wortel en gekookte rijst toe. Roerbak enkele minuten.
Voeg de gebakken eieren, lente-uien en sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout. Roerbak alles goed door elkaar en zet opzij.

Bereid de Bò Lúc Lắc:
Verhit 2 eetlepels olie in een andere wok of pan op hoog vuur.
Voeg de gemarineerde bavette toe en bak snel tot ze bijna gaar zijn (ongeveer 2-3 minuten).
Voeg de partjes ui en paprika toe en bak nog 1-2 minuten door, terwijl je alles goed door elkaar schudt of roert.

Serveren:
Serveer de hete Bò Lúc Lắc samen met de gebakken rijst op een bord. Garneer eventueel met verse kruiden zoals koriander of basilicum.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...