Home Recepten Salade van appel en sumak

Salade van appel en sumak

door Christa Dreef
32 views
salade van appel en sumak

De appels op de boerderij zijn rijp en worden op dit moment geplukt. De cox appels zijn een fantastische smaakmaker van deze eenvoudige salade. De sumak heeft er een mooie extra frisse touch aan. Deze salade van appel en sumak is een prachtig bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 4 cox appels, ongeschild, klokhuis verwijderd en in kleine blokjes
  • hojiblanca olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 rode ui in mooi dunne halve ringen
  • 200 gram granaatappelpitjes
  • 20 gram munt fijngehakt
  • 1 theelepel Sumak
  • snufje zeezout vlokken
  • snufje verse grof gemalen zwarte peper

Bereidingswijze salade van appel en sumak:

Meng de appel, granaatappelpitjes en de ui door elkaar en schep vervolgens de fijngesneden munt erdoor. Meng twee eetlepels van de hojiblanca olie met bet citroensap en giet over de salade. Bestrooi met de sumak en maak af met een snufje zeezoutvlokken en grof gemalen zwarte peper. Serveer direct uit.

Ps. de granaatappelpitjes kun je eenvoudig uit de vrucht verwijderen door de vrucht doormidden te snijden, met de snijkant naar beneden op een plank leggen en vervolgens stevig met een houten lepel op de schil te slaan.

Ps. zelf eens Oosters leren koken?  Dat kan, op verzoek, in onze kookstudio met eventueel je vrienden, familie of collega’s. Kijk op deKookworkshop.nl 

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...