Home Recepten Runderhaaspuntjes met paprika en ui

Runderhaaspuntjes met paprika en ui

door Peter Eemsing
0 reageer 19 views
Runderhaaspuntjes met paprika en ui

Runderhaaspuntjes met paprika en ui. Dit gerecht van runderhaaspuntjes met paprika en ui is een snelle en smaakvolle maaltijd die perfect past bij een drukke dag. De malse stukjes rundvlees worden gecombineerd met knapperige groenten en een hartige saus die in slechts enkele minuten op tafel staat. Geserveerd met rijst of noedels is dit een heerlijke en lichte maaltijd die de smaken van de Aziatische keuken naar voren brengt.

Ingrediënten (voor 2 personen)


200 gram runderhaaspuntjes
1/2 groene paprika, in grove stukken
1/2 ui, in grove stukken
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 cm gember, fijngehakt
1,5 eetlepel sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1/2 theelepel donkere sojasaus (voor kleur)
1/2 theelepel maïzena
1/2 eetlepel rijstwijn of droge sherry
1/2 eetlepel sesamolie
1 eetlepel plantaardige olie
1/4 theelepel suiker
Versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding runderhaaspuntjes met paprika en ui


Totale bereidingstijd: 30 minuten (voorbereiding: 10 minuten, marineren: 15 minuten, koken: 5 minuten)

Marineren van het vlees (15 minuten)
Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, donkere sojasaus, maïzena, rijstwijn en sesamolie.
Voeg de runderhaaspuntjes toe en meng goed, zodat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Laat 15 minuten marineren.

Voorbereiden van de groenten (5 minuten)
Snijd de paprika en ui in grove stukken.
Hak de knoflook en gember fijn.

Bakken van het vlees (2-3 minuten)
Verhit een halve eetlepel plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
Bak de gemarineerde runderhaaspuntjes snel rondom bruin, maar niet helemaal gaar. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

Roerbakken van de groenten (2-3 minuten)
Voeg de resterende halve eetlepel olie toe aan de pan.
Roerbak de knoflook en gember kort tot het begint te geuren.
Voeg de ui en paprika toe en bak 2 minuten tot ze iets zachter, maar nog knapperig zijn.

Samenvoegen (1-2 minuten)
Voeg het vlees terug in de pan.
Voeg een scheutje water toe (ongeveer 50 ml) om een lichte saus te maken.
Breng op smaak met zwarte peper en een klein beetje suiker voor balans. Roer goed door.

Serveren
Serveer direct met gestoomde witte rijst of noedels.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...