Home Recepten Raapsteeltjes pasta

Raapsteeltjes pasta

door Peter Eemsing
0 reageer 21 views
Raapsteeltjes pasta

Raapsteeltjes pasta. Dit lekkere en voedzame gerecht voor twee personen is een lekkere manier om van raapsteeltjes te genieten. Je kunt variëren met de soorten pasta of extra ingrediënten toevoegen zoals zongedroogde tomaten of olijven voor extra smaak.

Ingrediënten voor twee personen:
200 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld orecchiette, zoals op de foto)
2 handenvol raapsteeltjes (turnip greens), gewassen en grof gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 eetlepels extra vergine olijfolie
Zout en peper naar smaak
Chilivlokken naar smaak (optioneel)
Parmezaanse kaas, geschaafd, voor het serveren

Bereidingswijze:
Pasta koken: Breng een grote pan water aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is, wat meestal tussen de 8 en 10 minuten duurt.

Raapsteeltjes bereiden: Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.

Greens toevoegen: Voeg de raapsteeltjes toe aan de pan en bak ze tot ze geslonken en zacht zijn, wat ongeveer 2 tot 3 minuten duurt. Breng op smaak met zout, peper en optioneel chilivlokken.

Samenvoegen: Giet de pasta af en bewaar een klein kopje van het kookvocht. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de pan met de raapsteeltjes en meng alles goed door elkaar. Voeg, indien nodig, een beetje van het pasta kookvocht toe om een sausje te maken dat aan de pasta blijft kleven.

Serveren: Verdeel de pasta over twee borden, bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas en druppel er eventueel nog een beetje olijfolie over.

Totale bereidingstijd: ongeveer 20-25 minuten (inclusief voorbereiding en kooktijd).

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...