Home Recepten Eggs Benedict

Eggs Benedict

door Peter Eemsing
0 reageer 15 views
Eggs Benedict

Oeufs Benedict, of Eggs Benedict zoals het vaak in het Engels wordt genoemd, is een bekend ontbijt- of brunchgerecht dat bestaat uit twee helften van een Engelse muffin, elk bedekt met een plakje bacon of ham, een gepocheerd ei en Hollandaisesaus. Het gerecht wordt traditioneel geserveerd met een bijgerecht zoals gebakken aardappelen of een salade.

Wij gaan dit gerecht lekker op een broodje maken, ipv de muffin, voor een lekker ontbijt of heerlijke brunch. Als je de eieren gaat pocheren, hoe verser de eieren hoe makkelijker ze pocheren.

Eggs Benedict voor twee personen:

Ingrediënten:
2 of 4 verse eieren afhankelijk hoeveel je er op je broodje wil hebben
2 broodjes naar keuze
4 plakjes ham of bacon
Verse peterselie voor garnering

Voor de Hollandaisesaus:
2 eidooiers
1 eetlepel citroensap
100 gram ongezouten boter
Zout en witte peper naar smaak

Bereidingswijze:


Begin met het maken van de Hollandaisesaus. Smelt de boter in een pan en laat deze even afkoelen. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met het citroensap boven een pan met zacht kokend water (zorg dat de kom het water niet raakt) totdat het mengsel dik en schuimig is. Voeg dan langzaam de gesmolten boter toe terwijl je blijft kloppen totdat de saus dik is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm (niet heet, anders gaat het schiften). Bereidingstijd saus: 10 minuten.

Breng een diepe pan met water aan de kook en voeg een scheutje azijn toe. Breek de eieren één voor één in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Pocheer de eieren 3 tot 4 minuten voor een zachtgekookt ei. Bereidingstijd eieren: 4 minuten per ei.

Snijd de broodjes doormidden en rooster ze totdat ze goudbruin zijn. Bereidingstijd broodjes: 1-2 minuten.

Bak de plakjes ham of bacon snel in een hete pan tot ze warm zijn. Bereidingstijd ham: 2 minuten.

Bouw nu je Eggs Benedict op. Leg op elk bord een geroosterd broodje. Plaats hier twee plakjes ham op, gevolgd door een gepocheerd ei. Schep hierover royaal de Hollandaisesaus en garneer met verse peterselie.

Totale bereidingstijd: Ongeveer 20 minuten.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...