Home Recepten Pollo alla Cacciatora: Een Traditioneel Italiaans Jagersgerecht

Pollo alla Cacciatora: Een Traditioneel Italiaans Jagersgerecht

door Peter Eemsing
0 reageer 18 views
pollo alla cacciatora

Pollo alla Cacciatora, ofwel “kip op jagerswijze”, is een heerlijk Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Toscaanse boerentradities. Dit eenvoudige gerecht komt uit de cucina povera, oftewel de ‘arme keuken’, waarbij jagers vaak hun vangst zoals kip, konijn of wild klaarmaakten met ingrediënten die ze onderweg vonden, zoals kruiden, groenten, olijven en wijn.

Deze heerlijke kip wordt gestoofd in een saus van tomaten, paprika, olijven, uien en een scheut witte wijn. Het resultaat is een diepe, hartige smaak die perfect past bij de koele herfst- en winterdagen. Pollo alla Cacciatora is een smakelijke manier om met seizoensgebonden ingrediënten een comfort food maaltijd op tafel te zetten.

Recept voor Pollo alla Cacciatora (2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 kippenbouten (of 4 drumsticks)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 paprika’s, in reepjes
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 g zwarte olijven (ontpit)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (garnering)

Voor de Gebakken Aardappelen:

  • 300 g krieltjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Totale tijd: 55 minuten

Bereidingswijze:

  1. Kip voorbakken: Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit olijfolie in een pan en bak de kip aan beide kanten goudbruin (ca. 5-7 minuten per kant). Haal de kip eruit en zet apart.
  2. Saus maken: Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten. Blus af met witte wijn en laat inkoken.
  3. Smaakmakers toevoegen: Voeg tomatenblokjes, olijven, oregano, tijm en laurierblad toe. Leg de kip terug in de pan, dek af en laat 30-35 minuten zachtjes sudderen.
  4. Aardappelen bakken: Meng de krieltjes met olijfolie, rozemarijn, zout en peper. Rooster ze in de oven op 200°C in 25-30 minuten goudbruin.
  5. Serveren: Serveer de kip met de saus en groenten, bestrooi met verse peterselie. Voeg de geroosterde aardappelen toe voor een complete maaltijd.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...