Home Recepten Pizza saus recept

Pizza saus recept

door Peter Eemsing
0 reageer 9 views
pizza saus recept

Pizza saus recept. Wil je een top pizza saus maken? Begin dan met de beste tomaten en kruiden die je kunt vinden. Het geheim zit ‘m in de mix van smaken: een beetje zoet, een beetje kruidig, precies hoe jij het lekker vindt. Hierbij een simpel basisrecept dat je helemaal naar je eigen hand kunt zetten:

Wat je nodig hebt voor dit pizza saus recept:


Een blik (400 gram) tomatenblokjes of geplette verse tomaten
2 tot 3 knoflookteentjes, fijngehakt
Een kleine ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
Zout en peper, gewoon op gevoel
1 theelepel suiker (als je de saus wat minder zuur wilt maken)
Een snufje rode pepervlokken (voor als je van spicy houdt)

Aan de slag met dit saus recept:


Knoflook en ui aanfruiten: Gooi de olijfolie in een pan en zet ‘m op middelhoog vuur. Doe de knoflook en ui erin. Bak ze tot de ui glazig is en de knoflook lekker ruikt, maar let op dat het niet aanbrandt, zo’n 2-3 minuutjes.

Tomaten en kruiden erbij: Doe de tomaten, oregano, basilicum, een snufje zout en peper in de pan. Als je van een beetje zoet houdt, doe er dan wat suiker bij. En als je zin hebt in spicy, dan kan de peper er nu ook bij.

Laat het pruttelen: Zet het vuur lager zodra het begint te koken en laat het lekker sudderen. Af en toe even roeren. Laat het zo’n 20-30 minuten doen, of tot het de dikte heeft die jij wilt. Hoe langer het op staat, hoe beter de smaken zich ontwikkelen.

Proeven en aanpassen: Check of de saus goed op smaak is en tweak het met wat extra zout, peper of kruiden als dat nodig is. Voor een gladde saus kun je ‘m even met de staafmixer of in de blender doen.

Afkoelen en smeren maar: Laat de saus afkoelen voordat je hem op je pizzadeeg doet. Heb je saus over? Die kun je makkelijk een week in de koelkast bewaren of invriezen voor een volgende keer.

Wees niet bang om een beetje te experimenteren met dit pizza saus recept met de droge kruiden. Vergeet ook niet de verse kruiden aan het eind geven altijd een lekkere kick. Goede ingrediënten zijn het halve werk, dus zorg dat je kwaliteitsspullen in huis haalt. Dan wordt jouw pizza gegarandeerd een hit!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...