Iedereen kent wel de tomatensalsa die heerlijk op een bruschetta of als side dish bij een bbq wordt geserveerd. Deze pittige watermeloensalsa is een fruitige variant daarop. De pittige smaken in deze salsa combineren buitengewoon goed met de zoete smaak van de watermeloen. De kunst is om alle ingrediënten zo klein mogelijk te snijden, zodat je, bij iedere hap die je neemt, alle smaken gecombineerd binnenkrijgt.
Ingrediënten pittige watermeloensalsa:
- 250 gr watermeloen (zonder schil)
- 100 gr komkommer (zaadlijsten verwijderd maar wel met schil)
- 100 gr gele paprika (zaadlijsten verwijderd)
- 75 gr rode ui (schil verwijderd)
- 2 jalapeno pepers
- 15 gram verse Thaise basilicum
- 3 el verse limoensap
- 1 el honing
- 1/2 tl fijn zeezout
- 1/2 tl chili flakes
Bereidingswijze pittige watermeloensalsa:
Snijd de watermeloen, komkommer, paprika, ui en tomaat in heel kleine blokjes. Hak de jalapeno pepers heel fijn en doe hetzelfde met deThaise basilicum. Meng vervolgens al deze ingrediënten goed door elkaar.
Maak daarna de dressing door de limoensap, honing, zee- zout en chili flakes met elkaar te mengen. Roer goed en giet de dressing daarna door de salsa. Dek de pittige watermeloensalsa af en zet tot gebruik koel weg.
Lekker met Marokkaanse gehaktballetjes en groente couscous.