Home Recepten Pasta alla Genovese

Pasta alla Genovese

door Peter Eemsing
0 reageer 118 views
Pasta alla Genovese

Pasta alla Genovese is een klassiek Napolitaans gerecht dat verrassend genoeg niets te maken heeft met de stad Genua. Dit gerecht is genoemd naar de Genovese koks die in de 15e eeuw in Napels werkten. Het is beroemd om zijn rijke, smaakvolle saus die wordt gemaakt door rundvlees langzaam te stoven met veel uien en een beetje wortel en selderij. De langzame kookmethode zorgt ervoor dat de uien bijna oplossen in de saus, waardoor een heerlijk romig en smaakvol resultaat ontstaat.

Recept voor Pasta alla Genovese voor Twee Personen

Ingrediënten Pasta alla Genovese:
200 gram penne of rigatoni
300 gram rundvlees stoofvlees, in blokjes gesneden
3 middelgrote uien, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
100 ml droge witte wijn
200 ml runderbouillon
2 laurierblaadjes
Zout en peper naar smaak
Geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering
Verse peterselie, voor garnering

emile henry

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 2,5 uur
Totale tijd: 2 uur en 45 minuten

Instructies:
Bereid het Rundvlees en de Groenten:
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
Voeg de blokjes rundvlees toe en bak ze rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Voeg de fijngesneden uien, wortel en bleekselderij toe aan dezelfde pan. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten.

Stoof het Rundvlees:
Voeg het rundvlees terug in de pan met de groenten.
Giet de witte wijn erbij en breng aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.
Voeg de runderbouillon en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes sudderen met de deksel op de pan, gedurende ongeveer 2,5 uur, of tot het vlees heel zacht is en de saus dik en rijk is. Roer af en toe.

Kook de Pasta:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Voeg de penne of rigatoni toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is, ongeveer 10-12 minuten.
Giet de pasta af en zet opzij.

Combineer Pasta en Saus:
Verwijder de laurierblaadjes uit de saus.
Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de saus en roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus.

Serveren:
Verdeel de pasta over twee borden.
Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie.

Opties en Variaties:
Romige Twist: Voeg een scheutje room toe aan de saus net voor het serveren voor een extra romige textuur.
Vegetarische Variant: Gebruik linzen in plaats van rundvlees voor een vegetarische versie van dit gerecht.
Extra Groenten: Voeg champignons of courgette toe tijdens het stoven voor extra smaak en textuur.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...