Home Recepten Palestijnse kippendijen

Palestijnse kippendijen

door Christa Dreef
0 reageer 1,4K views
Palestijnse kippendijen

Palestijnse kippendijen. Dit recept is afgeleid van Musakhan. Musakhan is een Palestijns gerecht dat bestaat uit een schaal met drie lagen: onderaan het gerecht ligt Libanees brood met daarop een goede laag gekarameliseerde ui. Op de ui ligt een laag met malse kippendijen, die zijn besprenkeld met geroosterde pijnboompitten en sumac. Voor dit recept laten we het brood en de pijnboompitten weg en mengen we de ui met de kip in een grote pan.

Ingrediënten:

  • 1 kilo kippendijen
  • 2,5 eetlepel sumac
  • 1 theelepel gemalen piment gemalen
  • 1 theelepel gemalen kaneel 
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat 
  • 2.5 eetlepel suiker
  • 1 citroen
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 500 gram uien in halve ringen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels witte peper
  • 100 ml water

Bereidingswijze Palestijnse kippendijen:

We beginnen met het halveren van de Palestijnse kippendijen. Vervolgens maken we de marinade. Doe 2 eetlepels olie, de fijngehakte knoflook, sap van een citroen, 1,5 eetlepel sumac en de gemalen piment, kaneel, nootmuskaat, 1 theelepel zout en 1 theelepel witte peper en 1 eetlepel suiker in een mengkom en roer goed door. Hak de knoflook fijn en voeg die eveneens toe. Meng de kippendijen door de marinade. Laat minstens een uur afgedekt en koel marineren.

Maak intussen de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Zorg dat je mooie dunne ringen snijdt. Smelt de roomboter met 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan. Voeg de uien toe, zet het vuur laag tot middelhoog. Voeg de resterende sumac (1 eetlepel ), 1 theelepel zout. 1 theelepel witte peper en 1,5 eetlepel suiker toe en roer goed door. Laat 15-20 minuten garen tot de uien helemaal glazig en zacht zijn. Vervolgens voeg je de gemarineerde kippendijen toe. Roer goed door, voeg 100 ml water toe, doe de deksel op de pan en laat de kip en uien op een laag vuur lekker sudderen gedurende 2 uur.

Serveer in een mooie Black Pottery schaal met wat Libanees platbrood of met Oosterse rijst.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...