Home Recepten Paella op de Ofyr recept

Paella op de Ofyr recept

door Peter Eemsing
0 reageer 6,6K views

Dit Paella op de Ofyr recept is uitermate geschikt om op de Ofyr te maken. Je ziet vaak dat in een normale paella de zeevruchten, octopus en de garnalen vaak overkookt worden. Met de Ofyr is het juist makkelijk om deze apart te bakken op de grill plaat en daardoor houd je alles mooi mals en sappig. We gebruiken het lage rooster bij de bereiding van de Paella. Dit rijkgevulde recept is voor 8 personen en kan ook op een bbq gemaakt worden.

Paella ingrediënten

  • 1 kilo risottorijst (aborio)
  • 1 preistronk
  • 1 venkel
  • 3 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 4x solo garlic (of een halve bol)
  • 20 mini pruimtomaten
  • 25 gram peterselie
  • 24 gram selderij
  • 2 tl Chili flakes
  • 1tl saffraan
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 2 liter kippenbouillon plus eventueel wat extra
  • 1 liter visbouillon
  • 500 gram zeevruchten
  • 16 grote garnalen zonder kop (easy Peel)
  • 500 gram mini octopus
  • 8 kipdrumsticks
  • 250 ml rose
  • 1 limoen
  • Zeezout uit de molen
  • Zwarte peper uit de molen

Paella op de Ofyr recept

Snijd de uien, paprika en knoflook heel fijn. 

Hak de venkel in kleine blokjes en de prei in dunne reepjes. Snijd de tomaatjes in 4 partjes. 

Hak de peterselie en selderij fijn.

Leg de mini octopussen ruim een uur in een bak met water met een eetlepel zout. Spoel ze voor gebruik goed af en dep droog. 

Zorg dat de Ofyr goed brand en leg de kippendrumsticks op de plaat samen met arachide olie. Bestrooi met wat Fleur de sel. Draai ze regelmatig. Ze zijn gaar gelijktijdig met de paella.

Zet een paella pan in het midden op de ring.

Laat warm worden en voeg dan een scheutje arachideolie toe.

Doe de uien, knoflook en paprika in de pan en bak tot de uien glazig worden. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee. Roer goed door. Vervolgens voeg je de saffraan en chiliflakes toe (verdelen over de pan ). Verdeel de risottorijst over de pan en schep alles goed om. Blus af met de rose.

Schenk vervolgens de 1 liter kippenbouillon en 1 Liter visbouillon erbij. Wacht tot de bouillon aan de rand van de pan wat gaat bubbelen en voeg dan de venkel, prei en tomaten toe. Roer eenmaal goed door.

Vanaf nu roer je niet meer in de paella. Schenk als de risottorijst wat droger wordt de resterende bouillon erbij. Druk vervolgens de zeevruchten in de rijst en laat het laatste vocht indampen. Als de risottorijst nog net glimt van het vocht begin je met het bakken van de garnalen en mini octopussen. Doe wat arachideolie op de plaat van de Ofyr en leg de garnalen en octopussen daarop.

Besprenkel met het sap van de limoen en bestrooi met wat versgemalen Zeezout en versgemalen zwarte peper. Meer dan 3 minuten hebben ze nodig als het deel waar je ze bakt goed heet is. 

Verdeel de garnalen en mini octopussen over de paella en leg de drumsticks erbij. 

Serveer direct uit!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...