Home Recepten Paella met mosselen en gambas

Paella met mosselen en gambas

door Peter Eemsing
0 reageer 5,7K views
paella met mosselen en gambas

Lekker uit de Spaanse keuken is deze Paella met mosselen en gambas. Als je een mooie platte paella pan hebt kan je dit gerecht heel makkelijk in 1 pan maken. Ik gebruik liever 3 pannen, een voor de rijst en de andere twee voor de mosselen en garnalen. Als je een beetje handig bent is het ook erg leuk om in een paella pan op je bbq of openvuur te maken. Maar dan moet je goed timen met je mosselen en garnalen!

Als je de mosselen en garnalen vaak op het begin meekookt worden ze vaak taai en overgaar. Dan heb je weer het idee dat je op de Ramblas zit en 45 euro betaald voor een bordje taaie prut met een lauw glas sangria 😉

Je kan ook de paella maken volgens dit recept en daar de mosselen aan toevoegen https://koksland.nl/paella-recept/

Ingrediënten

Paella met mosselen en gambas voor 4 tot 6 personen

500 gr grote rauwe garnalen
500 gr mosselen
150 gr chorizo
30 gr tomatenpuree
1 gr saffraan
2 gr witte peper
300 gr riso arborio rijst
50 ml olijfolie
900 ml kippenbouillon plus wat extra
300 gr groene paprika
350 gr zoete rode puntpaprika
4 tasty tom tomaten
300 gr schone doperwten
150 gr rode uien
2 citroenen
4-5 verse knoflookteentjes
75 gr peterselie

Bereiding

Snij je uien en knoflook fijn en blancheer in je paella pan.

Glaceer de rijstkorrels tot ze allemaal lekker glanzend zijn. Voeg dan de kippenbouillon, olijfolie en saffraan toe. Snij dan de tomaten fijn en doe deze met de tomatenpuree bij het rijst-mengsel. Laat het geheel zachtjes 15  minuten koken.

Bak ondertussen in de andere pan de chorizo blokjes en garnalen mooi roze en stoom de mosselen gaar in 4-5 minuutjes. Zet vervolgens apart. Snij de paprika’s klein en voeg toe. Als de bovenste korrels van je paella beetgaar zijn(de ondersteunde zijn dat dan zeker), meestal na 20 minuten,  kan je de mosselen, chorizo, doperwtjes en garnalen er voorzichtig door heen scheppen en laat het nog 5 minuutjes staan op een laag vuur. Bestrooi met peterselie voor het serveren!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...