Home Recepten Ofyr Groenteschotel

Ofyr Groenteschotel

door Christa Dreef
0 reageer 1,8K views
Ofyr groenteschotel

Deze Ofyr groenteschotel maak je, het zal je niet verrassen, op je Ofyr. Je kan deze natuurlijk ook prima op je bbq maken. De schotel bestaat uit geblakerde prei, gekaramelliseerde venkel, ui, krielaardappels en geitenkaas, verder op smaak gebracht met een mooie vinaigrette. Lekker met lamsvlees.

Ingrediënten:

  • 4 preien
  • 1 venkelknol
  • 250 gram krielaardappels
  • 1 grote ui
  • 100 gram zachte geitenkaas (verbrokkeld)
  • 1 eetlepel honing
  • 500 ml groentebouillon
  • zeezout

voor de vinaigrette:

emile henry
  • 0,5 eetlepel grove mosterd
  • 0,5 eetlepel dijon mosterd
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 ml olijfolie (arbequina)
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 0,25 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 0,5 theelepel suiker

Bereidingswijze Ofyr groenteschotel:

Begin met maken van de vinaigrette. Daarvoor doe je de mosterd, samen met de fijn gesnipperde ui, zout, peper, suiker en witte wijn azijn een kom. Klop goed door elkaar met een garde, totdat het zout en suiker zijn opgelost. Giet vervolgens langzaam al kloppende de olie erbij en zet vervolgens koel weg.

Verwijder het uiteinde van de preien, alsmede het donkergroene deel en snijd rest in stronkjes van 15 cm. Snijd de venkel over de lengte in plakken van 0,5 cm dik. Halveer de krielaardappels en kook ze 10 minuten voor in de groentebouillon. Giet ze af en zet apart. Pel de ui, halveer deze en snijd de ui in dunne halve ringen.

Zorg ervoor dat je Ofyr goed op temperatuur is en leg de preistronkjes op een zeer warm deel van de plaat. Doe hetzelfde met de schijven venkel. Bestrooi de venkel met een snufje zeezout. Meng de halve krieltjes met de ui en verspreid op de ring. Bestrooi ook met iets zeezout. Keer de prei en venkel regelmatig om en schep de aardappels met de uien eveneens regelmatig om. De preistronken worden aan de buitenzijde zwart. Zodra ze zwart zijn haal je ze van de Ofyr en pel je de buitenste bladeren van de prei af. Snijd de prei vervolgens in fijne ringen en doe de ringen in een ruime schaal die je warm houdt op de Ofyr.

Zodra de venkel begint te karamelliseren giet je er een eetlepel honing over en keer je ze nog een paar keer om. Vervolgens haal je ze van de Ofyr af en snijd je de plakken in kleine stukken. Deze stukken meng je met de preiringen. De aardappels bak je bruin evenals de halve uiringen. Meng ze vervolgens door de prei en venkel in de schaal. Schep alles goed om. Kruimel de geitenkaas er overheen en giet de helft van de dressing er over. (De rest van de dressing serveer je er apart bij. ) Schep alles nogmaals goed door en serveer de Ofyr groenteschotel vervolgens direct uit.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...