De smaken Mosselen met pasta met olijf en ansjovis zorgen ervoor dat je je ergens in de Toscane waant. Een mooi gerecht om in 1 grote schaal op tafel te zetten en met een goed fles wijn met je vrienden op te eten!
Een beetje kok maakt natuurlijk zijn pasta zelf, zie pasta zelf maken.
Alles over mosselen kan je hier vinden: https://koksland.nl/alles-over-zeeuwse-mosselen/
ingrediënten voor 2-3 personen
2 kilo mosselen voor 2 a 3 personen
2 sjalotten fijngesneden
8 reepjes ansjovis fijngesneden
8 kappertjes
1 rode peper fijngesneden
60 gram gesneden zwarte olijven
4 teentjes knoflook
3 roma tomaten klein gesneden in blokjes
3 takjes peterselie
100g boter
250 ml droge witte wijn
400 g spaghetti
– rasp van 1 citroen
Bereiding Mosselen met Pasta
Verhit 40 gram boter in een grote hoge pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook in enkele minuten op middel vuur, tot ze glazig worden. Voeg de wijn, de peper en de mosselen toe aan de pan en kook 5-7 minuten op hoog vuur, tot de schelpen open staan. Schep de mosselen halverwege om.
Kook ondertussen de pasta in 8-10 minuten al dente in, lees je verpakking, in een pan met heet water. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verse pasta is natuurlijk altijd lekkerder Schep de gare mosselen met een schuimspaan uit de pan en gooi de mosselen weg die dicht zijn gebleven. Houd de mosselen warm onder een deksel. Zeef het kookvocht uit de mosselpan en doe terug in je ondertussen schoongemaakte pan waar je de mosselen in gemaakt hebt. Kook het kookvocht, samen met de tomatenblokjes, kappetjes, ansjovis en olijven, 3-4 minuten tot 70% in en voeg op het laatst de overige boter in blokjes toe om de saus te monteren.
Even proeven en breng desgewenst nog meer op smaak met wat peper en/of zout. Voeg dan de uitgelekte pasta, warme mosselen, peterselie en citroenrasp toe aan de pan met saus en schep alles voorzichtig door elkaar. Serveer op een mooie grote schaal