Ingrediënten
25 gram geel mosterdzaad
25 gram bruin mosterdzaad
100 ml appelazijn
25 gram rietsuiker
1/2 theelepel Himalaya zout
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
1/2 theelepel kurkuma (voor een mooie gele kleur)
Zelf mosterd maken
Week de het gele mosterdzaad en het bruine mosterdzaad een nachtje in de appelazijn.Giet alles het geweekte mosterdzaad met de appelazijn, rietsuiker, zout,peper en kurkuma in je magimix en mix met het mes tenminste 5 minuten. De mosterdzaadjes worden naar mate je langer mixt steeds verder verpulvert en je mosterd wordt daardoor steeds fijner.Ik hou van een gezonde mix, dus niet te grof maar ook niet te fijn. Dat resultaat krijg met een minuutje of 5 mixen in magimix. Stop e.e.a. vervolgens in een afsluitbare pot (ik gebruik van die weckpotjes met vaste clip) en zet weg in de koelkast. Roer dagelijks even door en na een dag of 5 heb je heerlijke mosterd!
ps. Vind je onze recepten leuk en zou je deze eens met je vrienden, familie of collega’s in onze keuken willen koken? Kijk ook eens op onze andere website deKookworkshop.nl!
2 reageer
Hoelang is de mosterd houdbaar?
In de gesloten verpakking zeker een jaar en na het openen gekoeld zeker een half jaar!