Home Recepten Macaroni met Kaas uit de oven van Paul Bocuse

Macaroni met Kaas uit de oven van Paul Bocuse

door Peter Eemsing
0 reageer 18,7K views
Macaroni met Kaas

Dit recept Macaroni met Kaas ‘Mac and Cheese’ uit de oven is van de onlangs overleden driesterrenchef Paul Bocuse. Deze ware traktatie voor kinderen of voor het kind in jezelf, is heerlijk romig en zo op. Je kan natuurlijk zelf nog uitgebakken spek toevoegen, hamblokjes, of lekker decadent er wat truffel er overheen raspen. Paul Bocuse ging voor de simpelheid en de pure smaak.

3-4 Personen | Voorbereiding 20 minuten | Kooktijd 45 minuten

Ingrediënten

1.5 Liter volle melk

nootmuskaatbolletje

zout

gemalen peper

500 gram Macaroni of Penne, je kan eigenlijk alle pasta soorten gebruiken zolang ze maar hol zijn. Voor de foodies, Paul Bocuse gebruikte de No. 44 Maccheroni.

120 gram roomboter

90 gram bloem

600 gram dikke crème fraîche

een blok van ongeveer 200 gram Gruyère kaas, kijk zelf of je een sterke of een milde Gruyère koopt.

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden. In een pan breng je je pasta aan de kook en die kook je 9 minuten met wat zout. Laat na het koken goed uitlekken! Doe ondertussen de melk in een sauspan met dikke bodem en voeg drie theelepels met zout toe. Rasp 1/2 van de nootmuskaat erboven, bewaar de rest voor later, en draai 4-5 keer met je pepermolen en breng je melk langzaam aan de kook.

Voeg de uitgelekte pasta bij je hete melk en kook nog even 2 minuten mee. Giet dan alles weer af door een zeef en vang de melk op in een pan, zet vervolgens je uitgelekte pasta aan de kant voor later gebruik en hou de opgevangen melk warm. Let erop dat die niet gaat overkoken, zet er desnoods een warm houd plaatje onder. Maak je sauspan weer schoon en smelt de boter erin.

Als de boter gesmolten is voeg je voorzichtig je bloem erbij en klop door elkaar heen. Dan voeg je in in één keer je warme melk erbij en blijven roeren totdat je mengsel gaat koken. Haal de pan van het vuur en proef of er zout/peper bij moet.

Roer dan de Creme Fraiche door je mengsel heen en dan schep je voorzichtig je macaroni erbij. Vul je ovenschaal vervolgens met je mengsel.

Snijd uit je Gruyere kaas wat dunne plakjes, ongeveer 1/3 derde van je blok kaas, en verdeel de plakjes over je ovenschaal. Rasp de rest van je kaas, dus 2/3, en bestrooi vervolgens de hele bovenkant van je schotel.

Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 30 minuten. Let er op dat je kaas niet gaat verbranden maar mooi bruin aankleurt.

Serveer loeiheet en rasp nog een beetje nootmuskaat erover heen als hij uit de oven komt.

Eet smakelijk en hier kan je het originele recept vinden met alle stappen in foto’s https://www.allmychefs.com/recipes/macaroni-and-cheese_924_2

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...