Home Recepten Mac and Cheese van Wolfgang Puck

Mac and Cheese van Wolfgang Puck

door Peter Eemsing
0 reageer 1,6K views
Mac and Cheese

Dit recept voor Macaroni met Kaas Mac and Cheese uit de oven is van de driesterrenchef Wolfgang Puck. Deze ware traktatie voor kinderen of voor het kind in jezelf, is heerlijk romig en zo op. Je kan natuurlijk zelf nog uitgebakken spek toevoegen, hamblokjes, of lekker decadent er wat truffel er overheen raspen. Een ander recept voor mac and cheese kan je hier vinden van driesterrenchef Paul Bocuse.

De Cheese in Mac and Cheese kan je verschillende soorten voor gebruiken. Dit recept van Wolfgang Puck gebruikt Cheddar en Mozzarella zelf vind ik het lekkerder om Gruyere met Mozzarella te gebruiken omdat die wat meer pit heeft. Mozzarella zorgt voor de heerlijke draadjes in je schotel. Voor de basis gebruiken we een Béchamelsaus ook van Wolfgang Puck.

Mijn Guilty Pleasure is om bij Mac and Cheese een blikje Smack of Spam in blokjes toe te voegen, maar velen onder jullie zullen dit barbaars vinden in een recept van een driesterren chef.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 500 gram macaroni
  • 500 ml béchamel saus klik voor recept
  • 200 gram witte Cheddar of Gruyere kaas
  • 75 gram verse mozzarella
  • 40 gram broodkruim
  • 40 gram boter in kleine blokjes
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel een blikje Spam of Smac

Bereiding Mac and Cheese van Wolfgang Puck

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen je oven voor op 260 graden. Doe de nog warme macaroni in ene grote schaal en roer de béchamel saus erdoor. Zorg ervoor dat de macaroni rondom gewoon een ‘coating’ heeft van de saus, dus laat hem er niet in zwemmen! Roer dan de kaas erdoorheen. Dit is ook het moment dat je je eventuele Smack of Spam er doorheen doet in kleine blokjes gesneden.

Doe de inhoud van de kom in een gietijzeren ovenschaal en strooi de broodkruim er overheen. Verdeel vervolgens de blokjes boter over de broodkruim heen.

Zet de schaal in de oven totdat je broodkruimels mooi goudkleuring zijn, dit duurt ongeveer 8-12 minuten.

Ps. Als je je Smac of Spam niet in de schotel zelf wil gebruiken kan je hem ook in een koekenpannetje ernaast maken.

De Nederlandse Smac
De echte Spam

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...