Deze Wildsaus is de perfecte begeleider van een mooi stukje wild!
Niets erger dan een te dunne, flauwe of te zoute wildsaus die niet goed op smaak is gebracht. Gerechten horen te verrassen en een goede basis is daarom een must! Een goede saus kan je prima thuis maken. Lekker bij wild van vlees van hert, zwijn of konijn. Ook bij een Wellington doet deze saus het goed!
Je kan natuurlijk ook je eigen fond gebruiken voor deze wildsaus, of bouillon gebruiken. Bij bouillon kook je die gewoon wat verder in als een fond!
Ingrediënten wildsaus
1 potje Wildfond
100 ml rode wijn
50 ml Port
150 ml room
2 eetlepels Cranberry gelei
1 blaadje laurier
Peper en zout
Bereiding
Bak het vlees en haal het uit de pan en het het warm weg. Blus de jus af met de Wildfond, Rode wijn en Port. Voeg het laurierblaadje er aan toe. Roer het aanbaksel los en breng de saus aan de kook. Laat de saus ongeveer 1/3 inkoken. Voeg de room en de cranberry gelei er aan toe en laat het nog even verder inkoken tot de gewenste sausdikte. Verwijder het laurierblaadje. Breng de saus op smaak met peper en zout.
1 reageer
Ik ga de saus zeker maken, lijkt me heerlijk