Home Recepten Runderstoof met oesterzwam

Runderstoof met oesterzwam

door Peter Eemsing
0 reageer 235 views
runderstoof met oesterzwam

Een lekkere warme runderstoof met oesterzwam van runderriblappen. Nu het najaar weer op komst is is het weer heerlijk om een stoofpotje te maken, dit recept kan goed in een pan, in je oven, op je houtkachel of in je slowcooker gemaakt worden.

Ingrediënten runderstoof met oesterzwam.

400 gram runderriblappen, in blokjes gesneden

200 gram oesterzwammen, grof gesneden

2 grote wortels, in plakjes gesneden

3 eetlepels za’atar

2 eetlepels olijfolie

1 ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngesneden

400 ml runderbouillon

Zout en peper naar smaak

Verse peterselie of tijm voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze:

Voorbereiding (15 minuten)

Kruid de blokjes runderriblappen met za’atar, zout en peper. Laat dit even intrekken.

Aanbraden van het vlees (8 minuten)

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Groenten bereiden (6 minuten)

Voeg de overgebleven eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Bak de fijngesneden ui, knoflook en plakjes wortel op middelhoog vuur tot de ui glazig is.

Oesterzwammen toevoegen (3 minuten)

Voeg de oesterzwammen toe en bak ze een paar minuten mee tot ze zacht zijn.

Bouillon en vlees toevoegen (2 minuten)

Voeg de runderbouillon en de aangebraden vleesblokjes terug in de pan. Breng het geheel aan de kook.

Sudderen (1 uur en 30 minuten)

Dek de pan af en laat het geheel sudderen op laag vuur voor ongeveer 1 uur en 30 minuten, of tot het vlees mals is.

Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe. Optioneel: Garneer met wat verse peterselie voordat je het gerecht serveert.

Totale bereidingstijd: Ongeveer 2 uur en 30 minuten

Dit heerlijke gerecht van runderriblappen met za’atar, oesterzwammen en wortel is perfect om te serveren met bijvoorbeeld aardappelen, parelgort of rijst.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...