Home Recepten Jerk chicken drumsticks

Jerk chicken drumsticks

Lekker op de bbq of gemakkelijk in je airfryer!

door Peter Eemsing
0 reageer 98 views
jerk chicken drumsticks

Deze jerk chicken drumsticks worden gemarineerd in een jerk marinade, een unieke mix van ingrediënten typisch voor de Jamaicaanse keuken. Deze marinade bevat specerijen zoals nootmuskaat, kaneel, piment, en hete pepers zoals Scotch bonnet, evenals andere ingrediënten zoals sojasaus, knoflook, en citrus. Dit resulteert in een pittig, zoetige smaak dat zeer kenmerkend is voor jerk gerechten. Het voordeel van een bereiding op een bbq is dat je de lekkere rokerige smaak kan toevoegen die je jerk chicken drumsticks die typische Jamaicaanse smaak geeft.

De marinade wordt diep in de drumsticks gemasseerd en ze worden meestal lang gemarineerd om de smaken goed te laten intrekken. Jerk chicken kan worden gegrild op je bbq, gebakken in je oven, of worden gemaakt in een airfryer.

Ingrediënten Jerk chicken drumsticks:

  • 8 kippen drumsticks
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de Jerk Marinade:

  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1-2 Schotse bonnet pepers (of jalapeño voor een mildere versie), fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen piment (allspice)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Sap van 1 limoen

Bereidingswijze in de Oven:

  1. Maak de Jerk Marinade en marineer de drumsticks het liefst 24 uur in de koelkast. Beter is om ze te vacumeren zodat de smaken diep in de kip kunnen trekken.
  2. Bak de gemarineerde drumsticks in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 45 minuten.

Alternatieve Bereidingswijzen:

In de Airfryer:

  1. Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  2. Bak de gemarineerde drumsticks 22-25 minuten, draai ze halverwege om.

Op de BBQ:

  1. Verwarm de BBQ voor op medium-hoge temperatuur.
  2. Grill de drumsticks 20-25 minuten, draai ze regelmatig om.

Marineren met een Vacumeermachine:

  1. Plaats de drumsticks en marinade in een vacuümzak.
  2. Vacumeer de zak en marineer in de koelkast voor minimaal 2-4 uur maar het liefst natuurlijk langer.

Serveren: Serveer de Jerk Chicken drumsticks warm, ideaal met bijgerechten zoals rijst en bonen, een frisse salade, of gegrilde groenten.

Tips:

  • Houd de drumsticks goed in de gaten tijdens bereiden om te voorkomen dat ze uitdrogen of te donker worden.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...