Home Recepten Toad in the hole

Toad in the hole

door Peter Eemsing
0 reageer 1,7K views

Toad in the hole is een mooi Engels pub gerecht dat bestaat uit Yorkshire pudding en worstjes. Het is een goedkope maar lekkere snack die wellicht in het midden van de 18de eeuw ontstond als restjesmaaltijd met uiteenlopende soorten vlees.

De herkomst van de naam, letterlijk ‘pad in het gat’, is onduidelijk. Volgens het Oxford English Dictionary dateert de vroegste vermelding van de term ‘toad in the hole’ uit 1787; Hannah Glasse vermeldde echter in 1747 een vergelijkbaar gerecht met duivenvlees onder de naam ‘pigeon in the hole’. Later, in de victoriaanse periode, werden diverse vleesresten in beslag gebakken om ‘toad in the hole’ te maken. Heden verstaat men onder deze naam echter steeds een of meerdere worstjes in een grote Yorkshire pudding.

Eén van de vele verhalen is dat het recept voor het beslag komt uit de familie Pattison, een oud geslacht uit Hertfordshire, wat generaties lang is overgedragen van moeder op dochter. Het zou even betrouwbaar zijn als hun onderlinge vriendschap en hoe verser de eieren hoe mooier de gouden kleur.

 

6-8 personen | Voorbereiding 20 minuten plus rusttijd | bereiding 60 minuten

Ingrediënten

Voor het beslag

175 gram tarwebloem

1 theelepel zeezout

335 ml melk, vol of halfvol

3 grote verse eieren

De worstjes

2 el Arachide olie

6-8 verse worstjes van goede kwaliteit

Een mooie pure tomatenketchup!

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden met een braadslee of braadpan er al in!

Klop alle ingrediënten van je beslag, behalve de eieren to het mooi glad is. Breek je eieren erboven en roer nog even 15 seconden goed door! Zet apart en laat 30 minuten rusten.

Doe wat olie in een pan en braad je worstjes ongeveer 6-8 minuten totdat ze mooi rondom bruin zijn.

Pak je voorverwarmde pan en leg je worstjes met braadvet erin, roer je beslag nog een keertje goed door en giet het beslag in je voorverwarmde braadslee/braadpan over de worstjes.

Zet de pan terug in je voorverwarmde oven en na 30-35 minuten is je beslag mooi gerezen en mooi goudbruin gekleurd.

Serveren met Ketchup!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...