Home Recepten Indische balletjes met rijst, pindasaus en sugarsnaps

Indische balletjes met rijst, pindasaus en sugarsnaps

door Peter Eemsing
0 reageer 58 views
Indische balletjes

Dit recept voor Indische balletjes met rijst, pindasaus en sugarsnaps heb je in een 30 minuten op tafel staan. Je kan dit gerecht natuurlijk heel makkelijk aanpassen door bijvoorbeeld boontjes en of andere groenten te verwerken die je nog in de koelkast hebt staan.

Indische balletjes voor 2 personen

+/- 1125 kcal per persoon, bereidingstijd +/- 35-40 minuten

Basis Ingrediënten:
200 gram sugersnaps of boontjes schoongemaakt
1 kopje rijst

Voor Zelfgemaakte Gehaktballetjes:
300 gram rundergehakt of half-om-halfgehakt
2 fijngesneden sjalotten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel laos (of gemberpoeder)
Zout en peper naar smaak
1 ei
50 gram paneermeel

Voor Zelfgemaakte Pindasaus:
150 gram ongezouten pinda’s, geroosterd
1 kleine ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel sambal oelek (of naar smaak)
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel bruine suiker
200 ml kokosmelk of water
Zout naar smaak

Bereidingswijze:Rijst en Sugersnaps:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Blancheer de sugersnaps kort in kokend water met wat zout tot ze heldergroen zijn, spoel ze daarna af onder koud water.

Zelfgemaakte Gehaktballetjes:
Meng het gehakt met sjalotten, knoflook, koriander, komijn, laos, zout, peper, ei en paneermeel. Vorm kleine balletjes.
Bak de balletjes in olie tot ze rondom bruin en gaar zijn.

Zelfgemaakte Pindasaus:
Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine of vijzel.
Fruit de ui en knoflook zacht in een beetje olie. Voeg de gemalen pinda’s, sambal, ketjap manis, bruine suiker en een snufje zout toe. Voeg langzaam de kokosmelk of water toe en laat de saus zachtjes sudderen tot deze de gewenste dikte heeft. Proef en pas de smaak aan.

Serveren:
Leg de rijst op een bord, schik de gehaktballetjes en sugersnaps ernaast. Giet de pindasaus over de gehaktballetjes en garneer eventueel met wat extra gebakken uitjes of verse koriander.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...