Home Recepten Saté van kippendijen met Oosterse salade

Saté van kippendijen met Oosterse salade

door Peter Eemsing
0 reageer 3,7K views
Saté van kippendijen

Het is weer bbq tijd en wat is er  lekkerder dan een sateetje op kool te grillen. Ik zie vaak mensen met een enorme bbq, big green egg of een stoomlocomotief in de tuin, die ze eigenlijk maar 3-4 keer per jaar gebruiken voor een groot gezelschap, of om indruk te maken op de buren. Het probleem met deze bbq’s is vaak dat je ze niet even makkelijk aansteekt voor 4 sateetjes. Speciaal daarvoor heb ik een hele goedkope, simpele bbq van nog geen 10 euro, die ik even heel makkelijk kan aansteken om het e.e.a. op te grillen.

Ik koop dan wel kolen van een goede kwaliteit en heb een hobby gasbrander om de bbq even snel aan de gang te krijgen.

Begin een dag van te voren met het marineren van je kippendijen!

Ingrediënten Saté van kippendijen

Voor de marinade
300 gram kippendijen
50 ml sojasaus
25 ml vissaus
1 theelepel sambal
75 ml arachide olie
3 teentjes geperste knoflook
10 ml gembersiroop

Voor de salade
1 wortel
1/4 Rettig
1 ui
1/2 chinese kool
1 rode paprika
1 gele paprika
1/4 rammenas
100 gram tauge
50 ml rijstazijn
Optioneel sake en vissaus

Voor de sate saus, zie hieronder

Optioneel kroepoek, leuk van die gekleurde die je heel makkelijk even zelf maakt!

 Maak de marinade en snij de kippendijen op maat. Zet de schaal met marinade en kippendijen minimaal 6 uur, mooier is 24 uur, afgedekt in de koelkast. Steek je bbq aan. Maak je satésaus, het recept kun je hier vinden https://koksland.nl/recepten/satesaus/ Leg je satéprikkers in water, zodat de stokjes straks niet snel verbranden. Snijd alle groentes julienne in je magimix of op je pendel, laat uitlekken en bestrooi met de wijnazijn, een scheutje vissaus en een scheutje sake naar smaak. Zet in de koelkast. Prik je kippendijen op de saté,prikkers en gril ze op je bbq ongeveer 3 minuten per kant. Regelmatig keren. Niet te lang, want je wilt je kippendijen lekker mals houden en ze zeker niet te droog hebben. Optioneel kroepoek, zet een pannetje met een bodempje van 3 cm arachideolie op het vuur en bak je kroepoek even snel.    

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...