Home Groente Groenten bereiden op de contactgrill

Groenten bereiden op de contactgrill

door Peter Eemsing
0 reageer 2,2K views
Wartmann contactgrill

Het bereiden van groenten op een contactgrill is een snelle en gezonde manier om groenten te koken met behoud van hun smaak, textuur en voedingswaarde. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om groenten te bereiden op een contactgrill. Wij gebruiken de keramische Wartmann contactgrill voor dit recept.

 1. Voorbereiden van de groenten:
 • Was de groenten grondig en verwijder eventuele zichtbare vuil of onzuiverheden.
 • Snijd de groenten in gelijkmatige stukken. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en maakt het gemakkelijker om ze te hanteren op de grill.
 • Sommige groenten, zoals aubergines, courgettes, paprika’s en champignons, kunnen in plakken of repen worden gesneden. Andere groenten, zoals broccoli en bloemkool, kunnen in roosjes worden verdeeld.
 1. Marineer de groenten (optioneel):
 • Meng in een kom wat olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, en eventuele andere gewenste kruiden en specerijen.
 • Doe de gesneden groenten in de kom en meng goed, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de marinade. Laat de groenten 15-30 minuten marineren, of langer voor een intensere smaak.
 1. Verwarm de contactgrill:
 • Zet de contactgrill aan en laat deze opwarmen tot de gewenste temperatuur. Voor de meeste groenten is een middelhoge temperatuur voldoende. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw contactgrill voor de aanbevolen temperatuurinstellingen.
 1. Grill de groenten:
 • Plaats de groenten gelijkmatig op de onderste grillplaat, met voldoende ruimte ertussen om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken.
 • Sluit de bovenste grillplaat en zorg ervoor dat deze in contact komt met de groenten. Het kan zijn dat je de hoogte van de grill moet aanpassen, afhankelijk van de dikte van de groenten.
 • Laat de groenten 3-7 minuten grillen, afhankelijk van de dikte en het type groente. Houd de groenten in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.
 1. Controleer de gaarheid:
 • Gebruik een vork of een spies om de gaarheid van de groenten te controleren. Ze moeten enigszins zacht zijn, maar nog steeds een beetje knapperig. Sommige groenten, zoals courgettes en aubergines, moeten misschien iets langer worden gegrild om de gewenste textuur te bereiken.
 1. Haal de groenten van de grill:
 • Gebruik een hittebestendige spatel of tang om de gegrilde groenten voorzichtig van de contactgrill te verwijderen. Leg ze op een bord of serveerschaal en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert.

Geniet van je heerlijk gegrilde groenten als bijgerecht, in een salade, of als hoofdgerecht.

Wij gebruiken in al onze contactgrill recepten de Wartmann keramische contactgrill WM-2208 CG omdat deze platen heeft zonder pfas. De keramische gecoate platen hebben een vlakke kant, een grill kant en natuurlijk een wafelijzer. Ook heeft deze contactgrill een meegeleverde kerntemperatuurmeter om je perfecte stukje vlees te maken en je kan hem van 80 tot 230 graden instellen zodat je bijna elk product hier op kunt maken! Je kan de Wartmann keramische contactgrill WM-2208 CG hier in onze winkel bekijken.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...