Home Recepten Gevulde champignons

Gevulde champignons

door Christa Dreef
1294 views
gevulde champignons

Met gevulde champignons kun je heerlijke gerechten maken, maar voor dit voorafje kan je ook goed Portobello’s gebruiken.

Ingrediënten

4 reuzechampignons
Eetlepel verse dragon fijngesneden
2 bosuitjes
1 teentje knoflook
100 gram Bettine Blue (de helft in grive stukjes en de helft fijn geraspt)
100 gr Rucola
2 eetlepels walnoten in fijne stukjes en 4 halve walnoten
Theelepel honing
Theelepel balsamicoazijn
2 eetlepels smoked arbequina (valderrama)
1 eetlepel olie
Zout en vers gemalen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op de hoogste grilstand Snijd de steeltjes van de champignons, zodanig dat je champignons iets uitholt. Leg de champignons met de bolle kant naar boven op een rooster met daaronder een bakplaat en overgiet met smoked aberquina olie, of een andere olijfolie die je lekker vindt (ongeveer 2 eetlepels). Zet ze dan ongeveer 5 minuten onder de gril.

Na vijf minuten haal je ze uit de oven en zet je ze weg tot gebruik. Zet de oven vervolgens op 200 graden.

Hak ondertussen de steeltjes van de champignons in kleine stukjes. Doe het zelfde met de bosui, walnoten, dragon en knoflook. Verhit een eetlepel olie in een pan en voeg de fijngesneden ingredienten toe. Roer door elkaar. Bak kort, zo’n 3 minuten.  Voeg naar smaak zout en peper toe.

Rasp ondertussen de helft van de bettine blanc heel fijn en snijd de rest in wat grovere stukjes. Doe fe gebakken ingredienten inde champignons en verdeelmde grovere stukjes kaas erover. Maak het gehel af door de fijn geraspte kaas eroverheen te strooien.

Zet vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven. (Op een met bakpapier beklede bakplaat) Maak intussen de dressing voor de rucola, en meng daarvoor de balsamico azijn met honing. Doe een klein beetje rucola op een bordje (maak er een nestje van) besprenkel met de dressing en zet de champignon erop. Doe bovenop de champignon een halve walnoot en serveer direct uit.

Maak intussen de dressing voor de rucola, en meng daarvoor de balsamico azijn met honing. Doe een klein beetje rucola op een bordje (maak er een nestje van) besprenkel met de dressing en zet de champignon erop. Doe bovenop de champignon een halve walnoot en serveer direct uit.

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...