Home Recepten Marokkaanse broodjes met rundergehakt

Marokkaanse broodjes met rundergehakt

door Christa Dreef
2 reageer 874 views
Marokkaans broodje met rundergehakt

Deze Marokkaanse broodjes met rundergehakt worden ook wel batbots genoemd. Het zijn heerlijke zachte broodjes die je niet in de oven, maar in een koekenpan bakt. Je vult ze met spicy gekruid rundergehakt en wat verse koriander en komkommer.

Ingrediënten Marokkaanse broodjes:

  • 500 gr bloem
  • 100 gr griesmeel (fijn)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el droge gist (instant gist)
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • 150 ml water
  • 2 el olijfolie

Verder heb je voor de vulling nodig:

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 sjalotten
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder (scherp)
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl himalaya zout
  • 15 gram verse koriander
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel roomboter

Bereidingswijze Marokkaanse broodjes met rundergehakt

Gebruik voor sit recept lauwwarm water en los daarin de gist op. Meng de bloem met de griesmeel, bakpoeder en suiker en giet het water met de gist erbij. Kneed goed door en voeg dan het zout door. Kneed opnieuw goed door totdat een soepel deeg ontstaat. Laat het deeg vervolgens op een warme plek, afgedekt onder een theedoek of wat huishoudfolie, goed rijzen tot het volume van het deeg is verdubbeld. Dat duurt zeker een uur. Verdeel het deeg vervolgens in kleine balletjes ter grootte van een golfbal of maak ballen zo groot als een tennisbal. Vet de ballen in met wat olijfolie en laat ze 15 minuten rusten. Bestuif wat griesmeel over je werkvlak. Pak dan een bolletje en druk deze met je handen plat tot een rondje. Laat de broodjes nogmaals rijzen tot ze verdubbeld zijn in volume. Giet een eetlepel olie een koekenpan met een dikke bodem en bak de broodjes op een zacht vuur aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar. De broodjes zwellen tijdens het bakken nog een beetje op. Druppel tijdens het bakken ook wat olie over de broodjes en draai ze regelmatig om. Laat de broodjes afkoelen in een schone theedoek die je over de broodjes heen vouwt.

Maak vervolgens de vulling. Kruid het gehakt met de komijn, korianderpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder en zout en peper. meng de kruiden goed met net gehakt. Hak de sjalotjes heel fijn en meng die ook goed met het gekruide gehakt. Verdeel het gehakt in bolletje gelijk aan de grote van de bolletjes die je maakte met het deeg en druk ze vervolgens plat (dikte 1- 1,5 cm). Bak de platgeslagen gehaktschijven in de roomboter op een gematigd hoog vuur, mooi bruin. Draai regelmatig om, totdat de schijven gaar zijn. Dat duurt zo’n 10-15 minuten.

Hak de verse koriander fijn en snijd de komkommer in dunne plakjes of kleine blokjes. Snijd een broodje open, besmeer met wat roomboter en leg er wat dunne plakjes of blokjes komkommer in met daarop een schijf gehakt en bestrooi met wat verse koriander. Klap het broodje dicht en serveer direct.

Ook lekker met nog wat gemengde sla en tomaat en eventueel wat shiraga saus!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

2 reageer

jeannine 2 juni 2019 - 10:50

het recept an het lamsstoofpotje was heerlijk

Reply
Peter Eemsing 12 juni 2019 - 19:11

Top en bedankt voor je compliment!

Reply

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...