Home Recepten Gevulde kastanjechampignons

Gevulde kastanjechampignons

Je kan deze champignons ook in een airfryer maken.

door Peter Eemsing
0 reageer 33 views
Gevulde kastanjechampignons

Gevulde kastanjechampignons. Het maken van gegrilde gevulde kastanjechampignons is niet alleen een leuke ervaring, maar ook een leerzame activiteit om samen met kinderen, of niet kokende partner/vrienden, te ondernemen. Het biedt je een kans om samen te werken, te leren en hun creativiteit te uiten. 

Kinderen kunnen betrokken worden bij alle stappen, van het voorbereiden van ingrediënten tot het vullen van de champignons, wat hen leert over geduld, precisie en de kunst van koken. Bovendien is het een uitstekende manier om kinderen bewust te maken van smaken en texturen, terwijl ze ook leren over het belang van presentatie en bijnodigheden in de keuken. Door vroeger veel met mijn kinderen samen te koken staan ze nu als volwassenen zelf vaak in de keuken en gaan wij graag bij ze eten. En het is ook een uitdagend gerecht voor het kind in jezelf, mocht je geen kinderen, partner of vrienden hebben ;).

Gevulde kastanjechampignons met kalkoen gehakt

Ingrediënten
8-10  kastanjechampignons
200 gram kalkoenreepjes, of kipreepjes, fijngehakt of vermalen tot gehakt
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ ui, fijngehakt
50 gram geraspte kaas (zoals Gouda, mozzarella of Parmezaan)
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
1 theelepel verse tijm, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 1 eetlepel paneermeel voor extra textuur

Bereidingswijze


Voorbereiden Champignons: Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Hol de champignons lichtjes uit om ruimte te maken voor de vulling.

Kalkoengehakt Maken: Als je kalkoenreepjes gebruikt, hak ze dan fijn met een mes of gebruik een keukenmachine om ze te vermalen tot gehakt.

Kalkoengehakt Bakken: Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het kalkoengehakt toe en bak het rul. Voeg halverwege de knoflook en ui toe en bak tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Maken van de Vulling: Haal de pan van het vuur. Voeg de helft van de kaas, de peterselie en tijm toe aan het kalkoengehakt. Meng alles goed door elkaar.

Vullen van de Champignons: Vul elke champignonhoed met het kalkoengehaktmengsel. Bestrooi met de resterende kaas en eventueel wat paneermeel.

Grillen: Plaats de gevulde champignons op een bakplaat. Grill ze in de voorverwarmde oven onder de grillstand tot de kaas goudbruin en gesmolten is, ongeveer 5-8 minuten.

Serveren: Serveer de gevulde champignons warm, eventueel gegarneerd met extra verse kruiden.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...