Home Recepten Gestoofde Peertjes voor Drie – Een Dessert met een Luxe Twist

Gestoofde Peertjes voor Drie – Een Dessert met een Luxe Twist

door Peter Eemsing
0 reageer 23 views
Gestoofde Peertjes

Deze gestoofde peertjes zijn een feest voor de zintuigen! Door de combinatie van rode wijn en warme specerijen krijgen ze een diepe kleur en een rijke smaak. Perfect als afsluiting van een diner, vooral in combinatie met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 3 stevige stoofpeertjes
  • 375 ml rode wijn (of appelsap voor een alcoholvrije variant)
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 schijfje citroen
  • 75 g suiker (pas aan naar smaak)
  • Optioneel: een scheutje vanille-extract

Bereidingswijze

1. Peertjes schillen:
Schil de peertjes zorgvuldig, maar laat het steeltje eraan voor een mooie presentatie.

emile henry

2. Peertjes stoven:
Leg de geschilde peertjes in een kleine pan of stoofpot. Voeg de rode wijn, suiker, kaneelstokje, kruidnagels en het schijfje citroen toe. Zorg ervoor dat de peertjes bijna volledig onder de vloeistof staan. Voeg zo nodig een beetje water toe.

3. Sudderen:
Breng de inhoud van de pan op middelhoog vuur aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat de peertjes 30-45 minuten zachtjes sudderen. Draai ze regelmatig om, zodat ze overal gelijkmatig kleuren.

4. Serveren:
Haal de gestoofde peertjes voorzichtig uit de pan en plaats ze op een bord. Laat de resterende vloeistof verder inkoken tot een siroopdikte. Verwijder het kaneelstokje, de kruidnagels en het schijfje citroen.

5. Presentatie:
Serveer de peertjes warm of op kamertemperatuur. Giet de ingekookte siroop eroverheen en combineer met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.


Bereidingstijd

Ongeveer 60 minuten, inclusief stoof- en inkooktijd.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...