Home Eenpans recepten Gambas – Garnalen in olie

Gambas – Garnalen in olie

door Peter Eemsing
0 reageer 3,4K views

In de heerlijke avondzon is het lekker en simpel om Gambas of garnalen te bereiden. De simpelheid van dit gerecht met en paar pure ingrediënten maken mij heel erg gelukkig. Op de foto zie je ook de stenen Black Pottery pannen uit Colombia. Deze worden nog steeds op een traditionele manier vervaardigd, volledig met de hand. Ze kunnen rechtstreeks op de BBQ, vuur, gas, elektrisch of keramisch en ze kunnen ook goed in de oven. Wij verkopen een selectie van deze pannen op onze website, zie https://koksland.nl/product-categorie/pannen/black-pottery/

Deze pannen zijn erg fijn om gambas en nog veel meer in te bereiden!

Ingrediënten

500 gram gamba’s / garnalen schoon of niet schoongemaakt, is naar eigen keus
1 dl Valderrama Picudo
1 halve verse peper in dunne reepjes
3-4 tenen knoflook, gewoon door midden gesneden, je hoeft ze niet schoon te maken
1 eetlepel megachef premium vissaus

Recept

Verwarm je BBQ voor, of je oven met de bovengril, op ongeveer 200 graden.

Doe de olie, knoflook en peper in het pannetje.

Zet op de bbq of  in de voorverwarmde oven en wacht tot de olie en knoflook begint te bruisen.

Doe de gambas / garnalen erbij en roer na 1 minutje even om.

(Als je de gamba’s hebt laten ontdooien zit er nog veel vocht op, als je deze in de kokende olie doet kan het erg gaan spetteren).

Als de gamba’s roze kleuren zijn ze klaar. Meestal na 1-2 minuutjes. Doe niet te lang anders worden ze droog en taai.

Heerlijk met zelfgebakken brood

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...