Home Recepten De ultieme tortillachips dip

De ultieme tortillachips dip

door Christa Dreef
0 reageer 540 views
de ultieme tortillachips-dip

Met dit recept maak je comfort food eerste klas. Een heerlijk schaal vol met de ultieme tortillachips dip. Als je er dan ook nog eens een extra kommetje met guacamole, salsa saus en wat verse koriander bij serveert, heb je helemaal een geweldige combinatie te pakken.

Ingrediënten:

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels salsasaus
  • 1 blik zwarte bonen (200 gram)
  • 1 blik maïskorrels (300 gram)
  • 6 in kleine blokjes gesneden verse tomaten
  • 2 jalapeno pepers, fijngehakt
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 1 eetlepel taco kruiden
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1/2 theelepel chiliflakes
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 200 gram lang korrelrijst
  • 2 eetlepels cornicabra olijfolie

Bereidingswijze de ultieme tortillachips dip

Pak een grote braadpan met deksel en verwarm daarin de olijfolie. Voeg de ui, paprika, jalapeno pepers en chilipeper toe en bak tot de ui begint te glanzen. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak totdat het bruin begint te kleuren. Laat de bonen en mais uitlekken en voeg daartoe toe samen met de in blokje gesneden tomaten. Giet vervolgens de bouillon erbij, voeg de salsa saus toe en roer de taco kruiden en het zeezout erdoor. Schep daarna de lang korrelrijst door het mengsel, zet het vuur of je hittebron laag, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen. Roer vlak voor het uitserveren van de ultieme tortillachips dip de kaas erdoor, pak een grote zak met tortillachips, nestel je op de bank en smullen maar!

Ik stel mijn taco kruiden meestal zelf samen en ook de salsa saus maak ik zelf. Op deze website vind je de recepten daarvoor ook!

Kijk ook eens op onze pagina: dekookworkshop.nl

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...