Deze lekkere haring cocktail is weer eens wat anders dan de Hollandse Nieuwe. De een laat de haring aan het staartje in zijn keel glijden, de ander prikt hem gedistingeerd met een vorkje al voorgesneden van het bordje en natuurlijk zijn er ook die hem van een broodje afhappen.
In de kookwereld is de haring eigenlijk een ondergeschoven kindje, terwijl deze gezonde bom, van omega drie en vitamine b12, heerlijk is om te combineren met andere smaken.
Met deze frisse salade ga je de show stelen op je eigen haringparty!
Ingrediënten haring cocktail voor 4 personen
6 haringen in blokjes gesneden
1 halve ui in kleine blokjes
snufje venkel fijn gesneden
125 ml zure room
1 theelepel Dion mosterd
2 theelepels verse fijngesneden bieslook
1 theelepel mierikswortel fijngesneden
1 theelepel citroensap
halve theelepel vers gemalen peper
2 gekookte bietjes in kleine blokjes, leuk als je een oranje en rode neemt voor de kleur
1 avocado in kleine blokjes gesneden
4 dille takjes voor de garnering
Bereiding
Meng de ui, venkel, zure room, mosterd, mierikswortel, bieslook, citroensap en peper in een schaal. Zet deze schaal in de koeling voor minimaal 2 tot 4 uur. Je dit mengsel trouwens ook goed invriezen en dan blijft het wel twee weken goed! Voor het serveren neem je 4 glazen. Leg de bietenblokjes op de bodem van elk glas. Dan leg je de avocado boven op de bietjes, dan doe je de haringblokjes erop en maak het dan af met een flinke lepel van je zure room mengsel uit de koelkast. Garneer met het takje dille.