Home Recepten Chili van kalfswangen

Chili van kalfswangen

deze chili kan je ook heel goed in een slow- of pressurecooker

door Peter Eemsing
0 reageer 41 views
Chili van kalfswangen

Chili van kalfswangen. Het gebruik van kalfswangen in chili geeft een unieke en verfijnde draai geven aan dit gerecht. Kalfswangen bevatten veel bindweefsel dat, wanneer het langzaam wordt gegaard, transformeert in gelatine, resulterend in een zeer mals en smaakvol stuk vlees. De textuur is uniek en biedt een aangename afwisseling van de meer gebruikelijke vleessoorten in chili. Bovendien wordt kalfsvlees vaak beschouwd als een luxe, en het kiezen voor kalfswangen kan een eenvoudige chili omtoveren tot een gastronomische ervaring. Het draagt ook bij aan een duurzamere keuze door minder populaire delen van het dier te gebruiken.

Voor de avontuurlijke thuiskok biedt het een leuke culinaire uitdaging om iets nieuws en anders te proberen. Hierbij een recept voor een chili van kalfswangen, geserveerd in een tortillawrap voor twee personen. Je kan hem natuurlijk ook goed serveren met rijst of aardappelen. Deze chili kan je ook weer heel goed in een slow- of pressurecooker maken.

Ingrediënten Chili van kalfswangen voor twee personen:

2 kalfswangen

1 blik bruine bonen (400 gram) of 200 gram rauwe bruine bonen

2 grote tortillawraps

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 rode paprika, in blokjes

1 blik tomatenblokjes (400 gram)

1 eetlepel chilipoeder (of naar smaak)

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel paprikapoeder

Zout en peper naar smaak

Olijfolie

Optioneel: verse koriander, geraspte kaas, zure room voor garnering

Bereidingswijze:

Voorbereiding rauwe bonen (indien van toepassing):

Week de rauwe bruine bonen een nacht in ruim water.

Spoel de bonen af en doe ze in een pan. Voeg vers water toe en kook de bonen in 1 tot 1,5 uur gaar. Giet af en zet opzij.

Kalfswangen bereiden:

Verwarm de oven voor op 160°C.

Bestrooi de kalfswangen met zout en peper.

Verhit een eetlepel olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de kalfswangen aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.

Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en paprika tot ze zacht zijn.

Voeg de tomatenblokjes, chilipoeder, komijnpoeder en paprikapoeder toe en roer goed door.

Leg de kalfswangen terug in de pan en zorg dat ze bedekt zijn met de saus.

Zet de pan met deksel in de voorverwarmde oven en laat de Chili van kalfswangen 2 tot 3 uur stoven, tot ze heel zacht zijn.

Chili maken:

Haal de kalfswangen uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.

Voeg de (gekookte) bruine bonen toe aan de pan en roer door het vlees.

Zet de pan terug op het vuur en verwarm het geheel nog even door.

Tortillawraps vullen:

Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel het kalfswangenmengsel over de tortillawraps.

Voeg indien gewenst geraspte kaas, zure room of verse koriander toe.

Vouw de tortillawraps dicht en serveer de Chili van kalfswangen direct.

Bereidingstijd:

Bonen weken (indien van toepassing): Overnacht

Bonen koken (indien van toepassing): 1 tot 1,5 uur

Kalfswangen voorbereiden en stoven: 2,5 tot 3,5 uur

Chili maken en wraps vullen: 10 minuten

Totale tijd (met rauwe bonen): 4 tot 5,5 uur

Totale tijd (met bonen uit blik): 2,5 tot 3,5 uur

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...