Home Recepten Franse ratatouille

Franse ratatouille

door Peter Eemsing
0 reageer 14 views
Franse ratatouille

Franse ratatouille. Dit gerecht combineert de klassieke smaken van een Franse ratatouille met de geroosterde groenten uit de oven. Perfect voor een gezonde en smaakvolle maaltijd voor twee. De kunst is om je plakjes of blokjes zoveel mogelijk de gelijke dikte hebben zodat alles mooi en egaal gaart in de oven.

Ingrediënten Franse ratatouille

voor 2 personen, bereidingstijd 50-60 minuten en +/- 200 Kcal per persoon

1 courgette, in plakjes of blokjes
1 aubergine, in plakjes of blokjes
1 rode paprika, in reepjes of blokjes
1 gele paprika, in reepjes of blokjes
2 middelgrote tomaten, in plakjes of blokjes
1 rode ui, in  ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
Verse tijm, een paar takjes
Zout en peper naar smaak
Optioneel: verse basilicum voor garnering

Bereidingswijze:
Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Pak een zwarte, ovenbestendige pan (bijvoorbeeld een gietijzeren pan).

Groenten voorbereiden: Meng de gesneden courgette, aubergine, paprika, tomaten, uien en fijngehakte knoflook in een grote kom. Voeg olijfolie, zout en peper toe en hussel alles goed door elkaar zodat de groenten bedekt zijn met de olie, tijm en kruiden.

Bakken: Zet de pan in de voorverwarmde oven en rooster de groenten ongeveer 35-45 minuten, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.

Serveren: Haal de pan uit de oven en laat het even afkoelen. Garneer de Franse ratatouille met verse basilicumblaadjes voor het serveren.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...