Home Recepten Beer Can Chicken op de bbq of in de oven

Beer Can Chicken op de bbq of in de oven

door Peter Eemsing
0 reageer 38 views
Beer Can Chicken

Beer Can Chicken is echt een tof oven- eo barbecuegerecht waarbij je een hele kip op een blikje bier zet en ‘m dan langzaam laat garen. Het bier in het blikje zorgt ervoor dat de kip van binnenuit gestoomd wordt, wat ‘m super sappig en mals maakt, met een lekker knapperig velletje. Hieronder vind je twee relaxte recepten om zelf Beer Can Chicken te maken: eentje voor in de oven en eentje voor op je kamado.

Beer Can Chicken in de Oven

Wat je nodig hebt:

 • 1 hele kip (zo’n 1,5 tot 2 kg is prima)
 • 1 blikje van je favoriete bier (330 ml)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels paprikapoeder
 • 1 eetlepel zout
 • 1 eetlepel zwarte peper
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn

Aan de slag:

 1. Opwarmen: Zet je oven op 180°C om ‘m lekker voor te verwarmen. Mix in een kommetje de olijfolie met al die kruiden tot een smakelijk mengseltje.
 2. Kip preppen: Maak je kip schoon, droog ‘m af en geef ‘m een goede massage met je kruidenmix, zowel vanbinnen als vanbuiten.
 3. Bierblikje klaarmaken: Trek dat blikje bier open, drink de helft op (of giet ‘t weg) en zet de kip er bovenop zodat het blikje gezellig in de kip zit.
 4. Oven tijd: Schuif de kip in een ovenschaal of op een bakplaat de oven in en bak ‘m zo’n 1 uur en 15 minuten. Check of ‘ie goed is door te kijken of de binnenkant 75°C heeft bereikt.
 5. Even chillen: Haal je kip uit de oven en laat ‘m 10 minuutjes rusten voordat je ‘m aansnijdt.

Beer Can Chicken op de Kamado

Wat je nodig hebt:

Pak dezelfde ingrediënten als voor de oven.

Aan de slag:

 1. Kamado aan: Steek je kamado aan en mik op een temperatuur van zo’n 180°C. Prep je kip en zet het blikje bier klaar zoals hierboven beschreven.
 2. Kamado setup: Zet de plate setter erin voor indirecte warmte en leg het rooster erop.
 3. Kip erop: Zet de kip rechtop op het rooster, met het blikje bier stevig in de kip. Klap het deksel dicht en laat ‘m zo’n 1 uur en 30 minuten garen. Check weer of de binnenkant 75°C is.
 4. Rustmomentje: Haal je kip van de kamado en geef ‘m 10 minuten de tijd om even bij te komen voordat je gaat snijden.

Extra tip:

Voel je vrij om het blikje bier wat extra flair te geven door er bijvoorbeeld een teentje knoflook of wat verse kruiden in te stoppen voordat je de kip erop zet. Dat geeft je kip nog meer smaak!

Met deze recepten tover je een heerlijk sappige en smaakvolle Beer Can Chicken op tafel, perfect voor elke barbecue of ovenmaaltijd. Het bier geeft de kip een unieke smaak die echt de moeite waard is.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...