Home Recepten Baharat kruiden zelf maken

Baharat kruiden zelf maken

door Peter Eemsing
5086 views
Baharat kruiden zelf maken

Baharat kruiden zelf maken doet iedereen in het Midden Oosten. Het is één van de oudste specerijenmengsels. In het Arabisch betekend het ook specerij.  Zoals met zoveel kruiden mengsel heeft iedereen wel een eigen variant op deze kruidenmix maar de basis bevat altijd nootmuskaat en kaneel. Hij is makkelijk te maken en en maak je wat extra dan kan je hem zeker een jaar bewaren in een afgesloten potje!

Baharat is zeer geschikt voor lamsvlees, couscous, hummus maar ook als rub voor je vlees als je hem mengt met een paar lepels olijfolie. Ook zie je Baharat kruiden terug recepten uit het midden oosten met vis, kip of soepen. Baharat bevat in principe geen zout.

Bij onze kruiden mengsel werken we met delen. Dan kan dus een theelepel zijn maar ook een eetlepel voor als je wat extra wil maken. Meng alles goed in je vijzel en als je al met gemalen ingrediënten werkt hoef je het alleen maar te schudden!

Net zoals de lokale bevolking in het Midden-Oosten kan je natuurlijk van harte experimenteren met de verhoudingen. Deze basis maakt het je makkelijker en handig in het gebruik.

Recept Baharat kruiden zelf maken

1 deel Kaneel poeder, wij gebruiken de Cassia

1 deel Nootmuskaat

1 deel Kardemom

1 deel gemalen Kruidnagel

2 delen Komijn

3 delen gemalen zwarte peper

3 delen koriander

4 delen paprikapoeder

Voor de Pittige variant Baharat voeg je nog toe

1 deel Cayenne peper

1 deel Gemberpoeder

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...