Home Recepten Baba ganoush

Baba ganoush

door Christa Dreef
93 views

De Midden-Oosterse appetizer Baba Ganoush werd volgens de legende bedacht door vrouwen uit de harem van de sultan toen ze met elkaar om zijn gunsten wedijverden. Het hart van de man gaat door maag zullen we maar zeggen. Maar goed, de geroosterde aubergine die de basis vormt van deze gladde pasta zorgt ervoor dat dit een bijzonder smaakvol bijgerecht is. Het smaakt heerlijk met wat plat brood of rauwkost.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 el tahin (pasta van geroosterde sesamzaadjes en olie)
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 el paprika poeder (plus wat extra voor de garnering)
  • 1/4 tl fijn zeezout
  • 1/4 tl witte peper
  • 1 el fijn gehakte verse peterselie
  • 1 el olijven voor de garnering
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze baba ganoush

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak inkepingen inde aubergine en leg de aubergine op een bakplaat en bak gedurende 30-40 minuten in de oven tot het het vel open begint te knappen. Leg de aubergine op een snijplank en verwijder het vel. Doe het vruchtvlees van de aubergine in een keukenmachine (magimix) en voeg de knoflook, tahin, citroensap, paprika poeder, zout en peper toe. Pureer alles tot een gladde massa. Schep de baba ganoush in een kom, schenk de olijfolie erover en garneer met de fijngehakte peterselie en olijven.

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...